Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A főváros kezében lévő Budapest Film akadályozza az Elk*rtuk bemutatását

888.hu

2021.09.21. 13:00

„Mert most van az a rész, hogyan tudják ezt a filmet elhallgattatni. Eddig azzal voltak elfoglalva, hogy a színészeimet gyalázták, a kollégáimat fenyegették, a forgatási helyszíneken is keresztbe tettek, ahol csak lehetett. Rájöttek, hogy már nem tudják megállítani, kint van az előzetes, ott vannak az óriásplakátok, csináljuk a promóciót. Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba” – nyilatkozta Kálomista Gábor az Indexnek.

 

A 2006-os eseményeket feldolgozó Elk*rtuk című film premierjének akadályozásával kapcsolatban a film producere, Kálomista Gábor elmondta, hogy a Budapest Filmhez tartozó hat moziból összesen egy, a Corvin termében adnak egy délutáni előadást a premier hetében.

Az Index kérdésére, hogy kinek a befolyását látja a film akadályozásában, Kálomista egyértelmű válasza az volt: Gyurcsány Ferencét.

Innentől az jön, hogy Budapesten megnézik, kinek mi a meggyőződése, és csak az szállhat fel a villamosra, aki rájuk szavaz? Milyen alapon élnek vissza a politikai hatalommal, milyen alapon döntenek a nézők előtt?”

– tette fel a kérdést a filmproducer.

Kálomista Gábor egyébként arról is beszámolt, hogy a Budapest Film telefonon értesítette arról, hogy mindössze egy délutánt kap a film premierje, s indoklásként azt mondták: ez a döntés.

A lap hitetlenkedő kérdésére pedig, hogy valóban képes lenne-e ilyen irracionális húzásra a magyar ellenzék, a producer úgy reagált, hogy

„ha egy kormányváltásra törő politikus közli, hogy amint nyernek, semmisnek tekinti azokat a törvényeket, amik alapján – esetleg – megválasztják, akkor min csodálkoznék?”

Hozzátette, ezt nem hagyja annyiban, és „Brüsszelben is tudni fognak róla, hogy itt a demokrácia zászlaját lengetve filmeket tiltanak be”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére