Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A főpolgármester főtanácsadója nem engedné, hogy gázt használjunk a főzéshez

Mediaworks Hírcentrum

2022.07.12. 14:20

Karácsony Gergely klímaügyi főtanácsadója megszüntetné a sütés-főzésre használt gázt – derül ki egy baloldali intézet tanulmányából, aminek kidolgozásában Ámon Ada, a főpolgármester klímaügyi főtanácsadója és a környezetügyi főosztály vezetője is kulcsszerepet vállalt. A Mediaworks Hírcentrumának összeállításában részletesen bemutatjuk a baloldali Egyensúly Intézet klímavédelmi javaslatait. Ezek között olyan ötletek szerepelnek, mint az üzemanyag drágítása, adóemelés, az autók kitiltása a belvárosokból, a sebesség csökkentése az autópályákon, vagy éppen a húsmarhatartás támogatásának megvonása.

 

Az Origón megjelent írás szerint a szélsőséges brüsszeli ötletek és kritériumok gyűjteményeként értékelhető az Egyensúly Intézet júniusban készített többrészes tanulmánya, amelyben az ukrajnai háború miatt kialakult energiaválság és a klímavédelem kapcsán fogalmaztak meg javaslatokat.

A Závecz Research baloldali kutatócég vezetőjéhez, Závecz Tiborhoz köthető Egyensúly Intézet többek között

kivezetné a főzési célú lakossági gázhasználatot, drágítaná az üzemanyagot és megsarcolná az autósokat.

 

A portál azt írja, a Hogyan érjük el a klímasemlegességet? című tanulmány legfőbb követelése, hogy 2026-ig szűnjen meg a gázszolgáltatás a gázt kizárólag sütésre-főzésre használó (mérő nélküli, átalánydíjat fizető) mintegy 300 ezer háztartásban. A következő pontban azt írják, hogy 2026 és 2034 között minden háztartás konyhájából vezessék ki a gázt, majd arra is javaslatot tesznek, hogy 2025-től legyen tilos a gáz bekötése az új épületekben. A baloldali intézet 2030-ig 200 ezer háztartást egyszerűen leválasztana a gázhálózatról.

A tanulmányban szerepel az uniós karbonadó bevezetése is, amivel megsarcolnák a családi autókat és lakásokat. Ezen kívül

emelnék a parkolási díjakat, tovább növelnék az üzemanyag árát, az autópályákon korlátoznák a sebességet, és a belvárosokból kitiltanák az autósokat.

 

Ez utóbbit úgy akarják elérni, hogy Magyarországon is kijelölnének úgynevezett „tiszta zónákat”, vagyis olyan védett belvárosi körzeteket, ahová a legszennyezőbb autók nem, vagy csak magas díjak ellenében hajthatnak be. Az Egyensúly Intézet szerint emelni kell a műtrágyaárakat, a húsmarhatartásra adott támogatásokat pedig meg kell szüntetni.

Budapest baloldali vezetése kísértetiesen hasonló intézkedéseket sürget, illetve néhányat már meg is valósított: hadjáratot indított az autósok és gyakorlatilag mindenki ellen, aki közlekedni szeretne a fővárosban.

a párhuzam nem véletlen, hiszen a baloldali egyensúly intézet által készített tanulmányban szakmai segítséget nyújtott ámon ada, aki karácsony gergely főpolgármester klímaügyi főtanácsadója és egyben a főváros klíma- és környezetügyi főosztályának vezetője. ámon egyébként régi bizalmasa, jó barátja a főpolgármesternek, 2019-ben a karácsony-féle árnyékkormány „zöldminisztere„ volt.

 

Az akkor Ámon vezette Energiaklub 2015-ben és 2016-ban összesen 145 ezer dollár, mintegy 37 és fél millió forint támogatásban részesült Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatától.

Az Origo azt írja, az Egyensúly Intézetet egyébként a Závecz Research kutatócéget vezető Závecz Tibor, a Policy Solutions elemző- és tanácsadó intézet korábbi társtulajdonosaként és igazgatójaként tevékenykedő Boros Tamás, valamint a GfK Hungária Piackutató korábbi igazgatójaként dolgozó Kozák Ákos alapította 2018 szeptemberében. Rajtuk kívül az intézet munkatársai közé tartozik az a Filippov Gábor, aki a Gyurcsány-korszak közepén, 2008-ban alapított baloldali Magyar Progresszív Intézetnél volt politikai és vezető elemző. De a Bajnai Gordonnal korábban együtt dolgozó Urbán László is az Egyensúly Intézet társaságát erősíti. Urbán tíz éve a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai koordinátoraként tűnt fel.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére