Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK szerinti infláció, meg a leningrádi Moszkvics-fosztogatás

Horváth K. József

2020.06.07. 14:52

Ismerik a partállami történetet? Moszkvában Mercedeseket osztogattak. A hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogattak, hanem fosztogattak.

A DK legfrissebb közleménye juttatta eszembe az átkosból származó sutkát. Ez alapján Barkóczi Balázs, a párt szóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai és egy áruházlánc árai alapján kiszámolták, hogy egy négytagú családnak most, a koronavírus-járvány idején 500 forinttal többet kell fizetnie egy vasárnapi ebédért, mint néhány hónappal ezelőtt.

Számításuk szerint a három hónapja még 4300 forintba kerülő vasárnapi ebéd ma 4800 forintból készíthető el.

Hozzátette: a hivatalos adatok eddig 8,7 százalékos áremelkedésről szólnak, ezzel szemben szerinte 11 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt három hónapban.

Felháborítónak tartják – mondta a DK politikusa –, hogy a kormány a „magyar családokon spórolva„ akarja túlélni a válságot, ezért érdemi válságkezelést követelnek.

Ez volt a moszkvai osztogatás története. Akkor lássuk a „fosztogatós” verziót.

A Magyar Nemzeti Bank május 8-án közzétett, áprilisról szóló havi jelentésében a következő adatokat közölte. 2020 áprilisában

az éves összevetésben számított infláció 2,4 százalék volt. Az előző hónaphoz képest az infláció 1,5 százalékponttal csökkent.

Az infláció csökkenését az üzemanyagárak érdemi – előző év azonos időszakához képest 22,7 százalékos – mérséklődése magyarázta.

Nagyapám, ha nem annyit fizettem gyerekként a boltban, mint amennyit ő kalkulált, akkor mindig az egyszeri ember számolási technikáját idézte.

– Tudod fiam, hogy számol az egyszeri ember? – kérdezte. Hogyan, nagyapa? – kérdeztem vissza.

– Öt meg öt tizenöt, kétszer nem jött be kend huszonöt, fizet kend harminc krajcárt!

Ahányszor elmesélte, annyiszor nevettem rajta nagyokat.

Nos, amikor a DK egy meg nem nevezett áruházlánc adatairól mesél meg a saját embereik szatócsszámításáról szövegel, amit ráadásul tényként akar feltüntetni, hogy a kormány ellen riogassa a népet, akkor mindig szegény nagyapám egyszeri embere jut eszembe.

Őt is csak megpróbálták átverni az egyszeri emberek, de soha nem sikerült nekik. Mindig tudta, mire kell figyelnie.

Így vannak ezzel a magyarok is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére