Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK a vírussal akarja megbuktatni Orbánt

Horváth K. József

2020.04.06. 19:00

Nagy bajban lehet az ellenzék, ha már Gréczy Zsoltot is előkapták parlamenti száműzetéséből, amit – ugye – kezében szorongatott maszatos marsallbotjának a nyilvánosság előtti bemutatásával vívott ki magának.

Igaz, DK-s párttársai keményen állták a sarat. Szidták Orbánt, mint a bokrot Gyurcsánytól Dobreven át egészen Molnár Csabáig. Ezzel együtt nem csoda, ha további erősítésre van szükség, mert a vírushelyzet révén nemhogy javult volna, hanem kifejezetten romlott a haladó „demokratikusok” megítélése. Az ellenzéki összefogás minden pártjának csökkent a népszerűsége, miközben a polgárok közel nyolcvan százalékban, öt emberből négyen, köztük tehát bőséggel ellenzékiek is, egyetértenek a kormány járványellenes intézkedéseivel. Szakszerűnek, időben meghozottnak, humanistának tartják azokat, míg a „köztársaságpártiaknak” a Republic együttes dalára hajazó kampánymantráját hallva – „még, még, még, még, még, ennyi nem elég” – csak ingatják a fejüket.

Ez nem is csoda. Az ellenzéki szavazók is elsősorban emberből vannak, nekik is van családjuk, gyerekek, szülők, nagyszülők kerülhetnek veszélybe. S amíg őket nem tudják biztonságban, addig többségüknek eszük ágában sincs öncélúan politizálni.

Csak az örök elégedetlen, évtizedes vesztes ellenzéknek nem fontos a család. Ezért ütötte el nyersen a kormány kezét a többszörösen fölajánlott együttműködésre. Mi is lett volna, ha elfogadja Orbán összefogási javaslatát? Akkor hogy gyalázkodhattak, hogy diktátorozhattak volna? Akkor hogy lett volna módjuk szítani az elégedetlenséget, amihez alig várták a vírus elmélyítette krízishelyzetet természetes szövetségesüknek? Mire föl szidták volna akkor Orbán Viktort, politikai hasznot remélve a hangos konfliktuskereséstől?

Ezen a ponton lehetett szükség újfent a gátlástalanságban akár a fenti nevekkel is eséllyel versenyre kelő Gréczyre, aki családos ember volta ellenére lelkiismeret-furdalás nélkül lengette kalapját a vírus előtt harci táborukban. Többre tartva az esetleg a zavarosban az ölükbe pottyanó hatalmat, mint saját gyerekei létbiztonságát.

Határtalan boldogsága okát – tenyerét dörzsölve – nem is rejtette véka alá, amikor a vírusválságra azt mondja, „most nyílik esély Orbán és rendszere megbuktatására.” (…) „A diktátortörvény elutasításával az ellenzék pártjai megteremtették annak lehetőségét, hogy hitelesen álljanak össze a sorsdöntő harcra.” A DK és a hitelesség? Kac-kac.

Ám a vezéri szerepre nyilvánvalóan továbbra is igény tartó Gréczy úgy véli, elérkezett hát ismét az ő ideje, amikor újfent meglóbálhatja kezében tartott marsallbotját a nyilvánosság előtt. Hátha tovább esik miatta a párt népszerűsége, teszem hozzá kajánul.

Vajon gondolt-e arra e nagyszerű férfi, hogy közben egy ország röhög rajta?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mike Pompeo szerint Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra

Mike Pompeo szerint Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra

Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.

„Az anyukák a szuperhősök, akik legyőzték az elmúlt időszak kihívásait”

Közös videóval hívja fel a figyelmet az édesanyák helytállására négy szervezet

Trump: az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

Trump: az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

Hamburg, Portland, Chile, majd fél Amerika szétverése után végre lépett az elnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére