Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BigTech 12-szer többet adományozott a balliberálisoknak mint jobboldaliaknak

888.hu

2021.04.02. 11:50

Meg vagyunk lepve.

 

Az internet elszámoltathatóságáért létrehozott projekt (Internet Accountability Project, IAP) közétett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy 2020-ban a Facebook és a Twitter alkalmazottai 5,5 millió dollárt adományoztak demokrata politikusok kampányaira, míg mindössze 435 ezer dollárt adtak a republikánus jelölteknek.

Ez Forintba átszámolva azt jelenti, hogy

a BigTech alkalmazottai nagyjából 1.7 milliárd Forinttal támogatták a balliberális politikusokat, és kevesebb mint 134 millió Forintnak megfelelő dollárt szántak a jobboldali kezdeményezéseknek.

12-szer több pénzből gazdálkodtak tehát a demokraták mint a republikánusok. És ez csak a nyilvános, BigTech-alkalmazottaktól befolyt összeg.

Az IAP elmondása szerint azért alakult, hogy megállítsa és leleplezze a balliberális politikusok aránytalan előnyét a jobboldaliakkal szemben „mielőtt még túl késő lenne”.

A nyilvános adatok szerint a demokraták összesen csaknem 73 millió dollárból kampányolhattak, míg a republikánus székeket elfoglaló képviselők kevesebb mint 2000 dollárt kaptak.

Ez százalékosan annyit tesz, hogy

a demokraták kapták a befolyt összeg 97,39%-át, a republikánusok pedig 2,61%-ot a felügyelőbizottságban.

A BigTech politikai „hozzásjárulásait” azonban többen is aggasztónak találták, és szóvá is tették.

James Comer republikánus képviselő szerint a demokraták és a big teches szövetségeseik intézték el, hogy a Capitolium január 6-i bevételét Trump letiltására lehessen használni, miközben Trump a választás eredménye ellen közdött.

A Twitter és a Facebook kihasználta a felkelést, és Trump január 8-i letiltásával eldöntötték a választási csalást illető bírósági tárgyalások eredményét.

Mindeközben a Parlert megpróbálták teljesen ellehetetleníteni a szólásszabadság kiforgatásával, és azzal vádolták a portált, hogy „komoly veszélyt” jelent.

Carolyn Maloney, demokrata képviselő február 8-án követelte a Parlertől, hogy hozza nyilvánosságra a külföldi szponzorait és azzal vádolta meg, hogy „orosz hatásra félrevezető információkat angedett terjedni a portálon a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt”.

Az IAP alapítója és elnöke, Mike Davis kijelentette, hogy

a Parler növekvő népszerűsége veszélyeztette a Twitter és Facebook gondolatirányító egyeduralmát, ezért próbáltak megszabadulni tőle, és ezt a Capitoliumnál történteket felhasználva tudták megtenni.

A Parler cáfolta a vádakat és határozottan állította, hogy csak és kizárólag amerikai kezekben van.

Ha azt akarjuk kideríteni, hogy a felügyelőbizottság miért nyomoz a Parler ügyében csak kövessük a pénzt, és nem marad sok kérdés.

Forrás: Breitbart

Már csak Alexandria Ocasio-Cortez egyedül 36 346 dollár anyagi támogatást kapott a 2020-as választási kampány idején szemben a republikánus képvselőkkel, akiket 1 950 dollárral segítettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére