Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BigTech 12-szer többet adományozott a balliberálisoknak mint jobboldaliaknak

888.hu

2021.04.02. 11:50

Meg vagyunk lepve.

 

Az internet elszámoltathatóságáért létrehozott projekt (Internet Accountability Project, IAP) közétett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy 2020-ban a Facebook és a Twitter alkalmazottai 5,5 millió dollárt adományoztak demokrata politikusok kampányaira, míg mindössze 435 ezer dollárt adtak a republikánus jelölteknek.

Ez Forintba átszámolva azt jelenti, hogy

a BigTech alkalmazottai nagyjából 1.7 milliárd Forinttal támogatták a balliberális politikusokat, és kevesebb mint 134 millió Forintnak megfelelő dollárt szántak a jobboldali kezdeményezéseknek.

12-szer több pénzből gazdálkodtak tehát a demokraták mint a republikánusok. És ez csak a nyilvános, BigTech-alkalmazottaktól befolyt összeg.

Az IAP elmondása szerint azért alakult, hogy megállítsa és leleplezze a balliberális politikusok aránytalan előnyét a jobboldaliakkal szemben „mielőtt még túl késő lenne”.

A nyilvános adatok szerint a demokraták összesen csaknem 73 millió dollárból kampányolhattak, míg a republikánus székeket elfoglaló képviselők kevesebb mint 2000 dollárt kaptak.

Ez százalékosan annyit tesz, hogy

a demokraták kapták a befolyt összeg 97,39%-át, a republikánusok pedig 2,61%-ot a felügyelőbizottságban.

A BigTech politikai „hozzásjárulásait” azonban többen is aggasztónak találták, és szóvá is tették.

James Comer republikánus képviselő szerint a demokraták és a big teches szövetségeseik intézték el, hogy a Capitolium január 6-i bevételét Trump letiltására lehessen használni, miközben Trump a választás eredménye ellen közdött.

A Twitter és a Facebook kihasználta a felkelést, és Trump január 8-i letiltásával eldöntötték a választási csalást illető bírósági tárgyalások eredményét.

Mindeközben a Parlert megpróbálták teljesen ellehetetleníteni a szólásszabadság kiforgatásával, és azzal vádolták a portált, hogy „komoly veszélyt” jelent.

Carolyn Maloney, demokrata képviselő február 8-án követelte a Parlertől, hogy hozza nyilvánosságra a külföldi szponzorait és azzal vádolta meg, hogy „orosz hatásra félrevezető információkat angedett terjedni a portálon a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt”.

Az IAP alapítója és elnöke, Mike Davis kijelentette, hogy

a Parler növekvő népszerűsége veszélyeztette a Twitter és Facebook gondolatirányító egyeduralmát, ezért próbáltak megszabadulni tőle, és ezt a Capitoliumnál történteket felhasználva tudták megtenni.

A Parler cáfolta a vádakat és határozottan állította, hogy csak és kizárólag amerikai kezekben van.

Ha azt akarjuk kideríteni, hogy a felügyelőbizottság miért nyomoz a Parler ügyében csak kövessük a pénzt, és nem marad sok kérdés.

Forrás: Breitbart

Már csak Alexandria Ocasio-Cortez egyedül 36 346 dollár anyagi támogatást kapott a 2020-as választási kampány idején szemben a republikánus képvselőkkel, akiket 1 950 dollárral segítettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére