Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A béke előmozdítása helyett újra Magyarország elítélésén fáradozott az Európai Parlament

888.hu

2022.09.15. 18:40

Ahogy az előre borítékolható volt, csütörtök délután megszavazta az Európai Parlament a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett jelentést, mely mondvacsinált okokból követeli, hogy Magyarországot fosszák meg a neki járó uniós forrásoktól – olvasható az Alapjogokért Központ bejegyzésében.

 

Hiába dúl háború az Európai Unió határának közvetlen szomszédságában, hiába a válság az energiapiacon, hiába kényszerül sok európai ország áram- és gázkorlátozásra, az Európai Parlament a megoldás és a béke elősegítése helyett továbbra is a probléma forrása maradt.

Miközben az európai lakosság az elhibázott brüsszeli szankciók által kiváltott élelmiszer-és energiaválságtól küzd, a baloldali többségű Európai Parlament 433 igen, 123 nem szavazattal és 28 tartózkodás mellett megszavazta a Sargentini 2.0 jelentést és döntött Magyarország elmarasztalása mellett – tájékoztat az Alapjogokért Központ.

Az igennel szavazók között – ahogy már megszokhattuk – a külföldi támogatásokat élvező baloldali magyar EP-képviselők is felbukkannak, nevezetesen Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor és Molnár Csaba.

Tartalmát tekintve a jelentés a már az unalomig ismételt magyarellenes vádakat tartalmazza, miszerint Magyarország súlyosan és rendszeresen megsérti az európai értékeket. A baloldali ideológiával átitatott jelentés nem meglepő módon nélkülöz mindennemű szakmai megalapozottságot, hiszen olyan kijelentéseket tesznek benne, miszerint Magyarország többé nem tekinthető teljes mértékben demokráciának.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére