Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zsarolják a genderlobbit elutasító iskolákat

888.hu, V4NA

2022.06.19. 13:30

Az államügyészek szerint súlyos jogsértésnek minősül az, hogy a szövetségi támogatások elvételével zsarolják azokat az intézményeket, amelyek nem hajlandók támogatni az LMBTQ-propagandát.

 

Az Egyesült Államok 26 államának főügyésze lépett fel a Biden-kormányzat azon iránymutatása ellen, amely az iskolai étkezési finanszírozást az iskola transznemű tanulókkal kapcsolatos irányelveivel hozná összhangba, és a támogatások megvonásával zsarolnák a nem megfelelő transzpolitikájú intézményeket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

Tennessee államügyésze és Herbert H. Slatery riporter vezetésével a csoport kedden levelet írt az elnöknek, amelyben azt kérik, hogy vonják vissza a tervezetet. Az ügyészek azzal érveltek, hogy az iránymutatás új és törvénytelen szabályozási intézkedéseket ró a szövetségi pénzügyi támogatásban részesülő állami oktatási intézményekre, és azok üzemeltetőire, aminek az elkerülhetetlen következménye a szabályozási káosz lesz. Ez pedig akár meg is akadályozhatja például azt, hogy az iskolák egészséges étellel tudják ellátni a diákokat..”

 

Az államügyészek kifejtették, hogy az iránymutatás több okból sem jogszerű. Például azért, mert a Legfelsőbb Bíróság „Bostock kontra Clayton megye” ügyben hozott ítéletének nyilvánvaló félreértelmezésén és téves alkalmazásán alapul, amely tiltja a szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján történő megkülönböztetést.

A határozatot továbbá anélkül adták ki, hogy az államoknak és más érdekelt feleknek lehetőséget biztosítottak volna a közigazgatási eljárásokról szóló törvényben előírtak szerinti véleménynyilvánításra.

Az iránymutatás semmibe veszi a jogállamiságot, nyilvánvalóan helytelen jogi elemzésre támaszkodik, amelyet jelenleg a szövetségi bíróságok vizsgálnak. Emellett anélkül adták ki, hogy az államoknak megadták volna a szükséges meghallgatás lehetőségét. Bár mindig nyitottak vagyunk arra, hogy együttműködjünk az Ön kormányával az ilyen ügyek megoldása érdekében, a jelenlegi körülmények között kénytelenek vagyunk arra kérni, hogy utasítsa Vilsack minisztert és a Mezőgazdasági Minisztériumot az iránymutatás visszavonására.”

– állapították meg az ügyészek a levélben, amelyet Joe Biden elnöknek címeztek.

 

Az Egyesült Államok mezőgazdasági tárcája (USDA) még májusban jelentette be, hogy az állami ügynökségeknek, programüzemeltetőknek és oktatási intézményeknek, amelyek a kormánytól kapnak támogatást, ki kell vizsgálniuk a nemi identitáson vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetéssel kapcsolatos eseteket. Ha valaki nem felel meg az új szabályozásnak, akkor nem kap anyagi támogatást az államtól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére