Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélyben van a világ első queer történelem képzése

888.hu

2022.02.10. 22:00

Ki ne szeretne queer történelmet tanulni az egyetemen?

 

Öt évvel ezelőtt a londoni Goldsmiths Egyetem elindította a világ első queer-történelem mesterképzését, amelynek élén Dr. Justin Bengry professzor állt, 2021 nyarán hozzá csatlakozott Dr. Kate Davison. Együttműködésük hatodik hete után azonban a professzor és több történelem, angol szakos kollégája levelet kapott, amelyben értesítették őket, hogy

veszélyben van az állásuk.

Nemcsak a queer történelem szakot fenyegetik a megszüntetéssel, a fekete brit történelem mesterképzés is veszélyben van.

Mindkét oktató azt mondja, hogy ha elbocsátják őket, a kurzus életképtelenné válik. A történtek különösen fájdalmas Bengry professzor számára, aki öt éve a semmiből építette fel a queer történelem mesterképzést.

Az egyetem meglátása szerint a tanszéken más munkatársak is alkalmasak lehetnek a queer történelem tanítására. Ez azért is megdöbbentő, mert Kate-en és rajtam kívül a tanszékünkön egyetlen ember sem publikált még jelentős tanulmányt a queer történelemmel kapcsolatban”

– mondta a professzor, majd hozzátette: Az emberek azt gondolják, hogy bármelyik történész taníthat queer történelmet, csak a queerekről kell beszélnie, de ez teljes félreértés.

Bengry és Davison sorsa valószínűleg március végén derül ki.

Davison szerint az LMBTQ történelem létfontosságú, ezért sürgeti a Goldsmiths vezetőségét, hogy ismerje el tudományáguk és tágabb értelemben a marginalizált történelmekre összpontosító történészek tudományágainak fontosságát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére