Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Versenybe szállnak mások is

Jánosy Károly

2021.03.26. 07:00

Életbe vágóan fontos Twitter-üzenettel és képpel indította a pénteken, a Bahreini Nagydíjjal rajtoló szezont Matt Bishop, a Forma–1-es Aston Martin-csapat kommunikációs vezetője.

 

„Ma egy olyan trikót viselek, amelyen Mike Beuttler éppen visszasétál a monzai pálya boxutcájába, miután March 731-esének sebességváltója elromlott. Beuttler azon három a F1-ben valaha szerepelt pilóta egyike, aki az LMBTQ-közösség tagja. 1988-ban halt meg AIDS-ben, 48 évesen.”

 


Nem igazán érthető az időzítés, hiszen Beuttler San Franciscó-i halálának nem most van az évfordulója, ráadásul a korán eltávozott brit pilóta nem hagyott mély nyomokat a sportágban. A Clarke-Mordaunt-Guthrie Racing versenyzőjeként 1971-től 1973-ig tartó pályafutása során egyetlen pontot sem szerzett. Mindenesetre elgondolkodtató az üzenet, különösen annak fényében, hogy a regényírói erényeket is csillogtató PR-igazgató szintén a melegközösség tagja, aki 11 éve boldogan él férjével, a brazil Angel Bautistával.

Kinek és hogyan állít emléket a bejegyzéssel? Az elhunyt pilótának, az autósport áldozatainak, magának és párjának, az LMBTQ-közösségnek? Unalmas az F1-es sorozat a Mercedes és Lewis Hamilton fölénye miatt, ráfér egy kis reklám? Abból nem lesz hiány, mert a nyolcadik vb-címe megszerzésére készülő Hamilton a Black Lives Matter jegyében úgyis letérdelteti a mezőnyt.

Amúgy pedig újabb és újabb szervezeteket, kisebb-nagyobb közösségeket, egyleteket, emberjogi csoportokat, nagyon másokat és kicsit másokat lehet még el- és megnevezni, tisztelni, elfogadni, ünnepelni és reklámozni. Előbb vagy utóbb versenybe szállnak ők is.

Ehhez képest marginális kérdés a futamok végeredménye.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére