Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új Iszlám Államot építenek a fogolytáborok lakói

Schüller Márton Imre

2021.03.24. 17:40

Riportfilmet forgatott a Sky News az Iszlám Állam (IS) legyőzése után táborokban élő iszlamistákról, valamint terrorcselekményekben és azok előkészületeiben részt vett feleségeikről, akik elmondták: amint lehet, visszatérnek az Iszlám Államhoz, mert egyedül az képviseli istenük akaratát.

 

A riport egy tragikus sorsú fiatal lány történetével kezdődik, akit az anyja kényszerített, hogy tizenegy évesen hozzámenjen az IS egyik harcosához. Azóta a férfi elesett a harcokban,

a lányt pedig – valószínűleg az anyja kérésére – többször is meglőtték az Iszlám állam emberei.

Az ilyen és ehhez hasonló történetek mindennaposak az észak-szíriai al-Hol menekülttáborban.

Az al-Hol területén jelenleg is több mint hatvanezer ember él a szélsőséges iszlám szabályai szerint. Az Iszlám Állam 2019-es legyőzése után a terrorszervezethez tartozók családjait itt helyezték el, viszont

jelenleg semmilyen terv nincs arról, hogy a későbbiekben mi lesz velük.

Az ott élők egy része azonban eredetileg nem szír vagy iraki állampolgár, hanem Európából, Marokkóból vagy más országokból csatlakozott a terrorszervezethez.

A riportban több talpig feketébe öltözött nő is úgy nyilatkozik, hogy visszatérne az Iszlám Államhoz, mert egyedül ők képviselik az istenük akaratát.

A videóban többször is mutatnak kisgyerekeket, aki parittyákkal felszerelkezve fenyegetően lépnek fel a riportot készítőkkel szemben.

A Sky Newsnak Kino Gabriel, a kurd fegyveres erők szóvivője is nyilatkozott az ügyben.

Elmondta, hogy

a táborban lakó anyák a gyerekeiket szisztematikusan a szélsőséges iszlám tanaira oktatják.

Ők nem ismernek semmilyen más világnézetet vagy eszmerendszert az Iszlám Államén kívül.

Gyakorlatilag dzsihadista harcosok egy új generációja nő fel ott.

(Ugyanez a stáb már két évvel ezelőtt is forgatott a táborban. Akkor az egyik kisfiú azt mondta: „Le fogunk titeket mészárolni”.)

Vannak olyanok is al-Holban, akik megtagadják az IS eszméit. Ha az ott élő szélsőségesek nem ölik meg őket, áthelyezik egy másik, kicsit északabbra lévő táborba. Ezek az emberek többnyire nem a szír vagy iraki állampolgárok közül kerülnek ki.

Sokan közülük szeretnének visszatérni azokba az országokba, ahonnan jöttek, de semelyik állam nem akarja visszafogadni őket.

A riportban egy eredetileg Oroszországból érkező nő is nyilatkozik. Zokogva ismeri be, hogy hibát követett el azzal, hogy csatlakozott az IS-hez, de nem szeretné, hogy gyermekei bűnhődjenek az ő tetteiért.

A Sky News a Twitteren is közzétett egy részletet a riportból:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére