Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl sok fehér férfirõl neveztek el utcákat, ezért a jövõben sokszínûbbé teszik az utcaneveket

Tóth Dalma

2019.02.05. 21:21

Rotterdam vezetõsége úgy döntött, hogy az új utcákat nõkrõl és a kisebbségekhez tartozókról fogják elnevezni, miután néhány helyi politikus arra panaszkodott, hogy az utcák többsége férfiakról és fehérekrõl van elnevezve.

A városvezetés ezért egy olyan javaslatot fogadott el, ami azt irányozza elő, hogy még sokszínűbbek legyenek az utcák nevei. A kezdeményezés a demokraták, a zöldek és a munkáspárt közös munkája.

Az utcák nagy részét nyugati férfiakról nevezték el. Ez nem illik a mostani Rotterdamhoz – mondta a Demokraták 66 (D66) párt egyik politikusa, Nadia Arsieni, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a városvezetés rábólintott a kezdeményezésükre.

A sokszínűség áll az előtérben"

– mondta a város helyettes polgármestere, Bert Wijbenga. Hozzátette, hogy ezért a nők és az alulreprezentált csoportokba tartozó személyek közül kell kiválasztani azt az embert, akiről elnevezik az új utcát, és ez a későbbiekben is így lesz. Megjegyezte, hogy mindennek ellenére az nem merült fel, hogy a jelenlegi utcaneveket lecseréljék. Mindig lesz hely Rotterdam nagy embereinek – tette hozzá.

Rotterdamban él az egyik legnagyobb migránspopuláció Hollandián belül. A város polgármestere is muzulmán, Ahmed Aboutaleb marokkói migráns volt, mielőtt városvezető lett belőle.

A szélsőséges iszlám tanokat hirdető NIDA nevű iszlám párt is egyre népszerűbb lett. A baloldal a győzelem érdekében még szövetségre is lépett velük. A felfelé ívelő népszerűségüknek az vetett véget, hogy az iszlám párt egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Izraelt az Iszlám Államhoz hasonlította.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére