Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzfóbiával vádolják a tanárt mert nem tetszett neki az LMBTQ mesekönyv

888.hu

2022.01.20. 20:40

A tankerület vezetői értekezletéről kidobtak egy tanárt, mert megkérdőjelezte a transz-barát gyermekkönyvek létjogosultságát. A nőt azután bélyegezték transzfóbnak, hogy azt mondta, a könyvet olvasva arra gondolt, hogy a főszereplő kisgyereknek még nem lehetnek szexuális képzelgései, vágyai.

 

 

A Waterloo Regionális Iskolatanács egyik tanárát kidobták a virtuális igazgatósági ülésről, miután, transzfóbnak ítélték az egyik megjegyzését, amelyek egyesek szerint megszegték az ontarioi emberi jogi kódexet.

Carolyn Burjoski tanár a találkozó során hangot adott véleményének, miszerint a Rick című könyv egyik szereplőjének, aki gyerek, még nem is lehetnek szexuális indíttatású érzelmei.

A könyv olvasása közben arra gondoltam, hogy Ricknek még nincsenek szexuális érzelmei, mert gyerek. Aggodalommal tölt el, hogy a fiatal fiúk azon töprengenek, hogy valami gond van-e velük, ha éppen meztelen lányokra gondolnak.

Milyen üzenetet közvetít ez a könyv a 3-4. osztályos gyerekek felé? Ők még gyerekek, hadd nőjenek még, ne kényszerítse senki se rájuk, hogy ilyen hamar a szexualitással kelljen foglalkozniuk”, mondta a pedagógus – írta meg a V4NA.

A nő továbbá kifejtette, hogy számos ilyen és ehhez hasonló könyv észszerűnek és menőnek mutatja be a pubertásblokkolók és a nemi hormonok szedését gyermekek számára.

Scott Piatkowski az iskolatanács elnöke azonban rendre utasította a felszólaló pedagógust, és elmondta, hogy Burjoski nézetei problematikusak és transzfóbok.”Figyelmeztetni szeretném, hogy ne mondjon semmi olyat, ami sértené az emberi jogi kódexbe foglaltakat”, figyelmeztette az igazgató a pedagógust. Burjoski ezek után egy másik LMBTQ témájú könyvről kezdett el beszélni, ami “A másik fiú” címet viseli, és egy gyerek nemváltoztatását mutatja be, amely során lánnyá változik.

A pedagógus itt hozzátette, hogy “a könyvben nem esik arról szó, hogy a főszereplő hogyan fogja magát érezni az élete hátralevő részében. Ez a könyv nagyon komoly orvosi beavatkozásokat egyszerű és könnyű gyógyírnek tüntet fel az érzelmi és a szociális szorongásra, illetve az azzal összefüggő problémák megoldására”.

Piatowski ezek után kijelentette, hogy “az ontariói emberi jogi kódex nemi identitásra és az azzal összefüggő diszkriminációra vonatkozó szabályainak értelmében a megjegyzései sértőek lehetnek, ezért most abba kell hagynia az előadását”. Az online megbeszélés felvételét ezek után hivatalosan nem is tették közzé az emberi jogi kódex megsértése miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Izraeli kémhálózat tagjait fogták el Iránban

Iránban izraeli kémhálózatot lepleztek le, amelynek tagjait a Forradalmi Gárda emberei elfogták – közölte vasárnap a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Átadták a Városligetben a díjnyertes Néprajzi Múzeumot, Gyulafehérváron provokálták a magyar köztársasági elnököt.

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére