Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzfóbiával vádolják a tanárt mert nem tetszett neki az LMBTQ mesekönyv

888.hu

2022.01.20. 20:40

A tankerület vezetői értekezletéről kidobtak egy tanárt, mert megkérdőjelezte a transz-barát gyermekkönyvek létjogosultságát. A nőt azután bélyegezték transzfóbnak, hogy azt mondta, a könyvet olvasva arra gondolt, hogy a főszereplő kisgyereknek még nem lehetnek szexuális képzelgései, vágyai.

 

 

A Waterloo Regionális Iskolatanács egyik tanárát kidobták a virtuális igazgatósági ülésről, miután, transzfóbnak ítélték az egyik megjegyzését, amelyek egyesek szerint megszegték az ontarioi emberi jogi kódexet.

Carolyn Burjoski tanár a találkozó során hangot adott véleményének, miszerint a Rick című könyv egyik szereplőjének, aki gyerek, még nem is lehetnek szexuális indíttatású érzelmei.

A könyv olvasása közben arra gondoltam, hogy Ricknek még nincsenek szexuális érzelmei, mert gyerek. Aggodalommal tölt el, hogy a fiatal fiúk azon töprengenek, hogy valami gond van-e velük, ha éppen meztelen lányokra gondolnak.

Milyen üzenetet közvetít ez a könyv a 3-4. osztályos gyerekek felé? Ők még gyerekek, hadd nőjenek még, ne kényszerítse senki se rájuk, hogy ilyen hamar a szexualitással kelljen foglalkozniuk”, mondta a pedagógus – írta meg a V4NA.

A nő továbbá kifejtette, hogy számos ilyen és ehhez hasonló könyv észszerűnek és menőnek mutatja be a pubertásblokkolók és a nemi hormonok szedését gyermekek számára.

Scott Piatkowski az iskolatanács elnöke azonban rendre utasította a felszólaló pedagógust, és elmondta, hogy Burjoski nézetei problematikusak és transzfóbok.”Figyelmeztetni szeretném, hogy ne mondjon semmi olyat, ami sértené az emberi jogi kódexbe foglaltakat”, figyelmeztette az igazgató a pedagógust. Burjoski ezek után egy másik LMBTQ témájú könyvről kezdett el beszélni, ami “A másik fiú” címet viseli, és egy gyerek nemváltoztatását mutatja be, amely során lánnyá változik.

A pedagógus itt hozzátette, hogy “a könyvben nem esik arról szó, hogy a főszereplő hogyan fogja magát érezni az élete hátralevő részében. Ez a könyv nagyon komoly orvosi beavatkozásokat egyszerű és könnyű gyógyírnek tüntet fel az érzelmi és a szociális szorongásra, illetve az azzal összefüggő problémák megoldására”.

Piatowski ezek után kijelentette, hogy “az ontariói emberi jogi kódex nemi identitásra és az azzal összefüggő diszkriminációra vonatkozó szabályainak értelmében a megjegyzései sértőek lehetnek, ezért most abba kell hagynia az előadását”. Az online megbeszélés felvételét ezek után hivatalosan nem is tették közzé az emberi jogi kódex megsértése miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére