Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tennessee szigorítaná az iskolákban a transzneműek mosdóhasználati jogait

888.hu, MTI

2021.04.20. 13:30

A republikánus vezetésű államban a transzneműek csak a születésük szerinti nemüknek megfelelő iskolai mosdókat használhatnák.

 

Elfogadta az egyesült államokbeli Tennessee törvényhozása hétfőn azt a tervezetet, amely szerint a transzneműek csak a születésük szerinti nemüknek megfelelő iskolai mosdókat és öltözőket használhatnák.

A jogszabályról – amelyet 65 igen szavazattal, 24 nem szavazat ellenében hagytak jóvá – a héten szavaz az állam szenátusa, azt követően pedig Bill Lee, Tennessee republikánus kormányzója elé kerül,

aki korábban már aláírt olyan jogszabályt, amely megtiltja a transznemű nőknek, hogy induljanak a női sportversenyeken.

Amennyiben a kormányzó aláírja, az állami iskolák diákjai, illetve dolgozói pert indíthatnak a tanintézmény ellen, ha valaki nem a biológiai nemének megfelelő mosdóját, öltözőjét vagy hálóhelyiségét használja, ha ott mások is tartózkodnak.
A tervezet javasolja továbbá az iskoláknak az egyszemélyes öltözők bevezetését.

Donald Trump volt amerikai elnök kormánya 2017-ben vonta vissza azokat a jogilag nem kötelező érvényű szövetségi rendeleteket, amelyekkel elődje, Barack Obama kormánya lehetővé tette, hogy a transznemű diákok az állami iskolákban a nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használják. Az Obama-kormányzat akkor kilátásba helyezte, hogy megvonják a szövetségi anyagi támogatást azoktól az állami oktatási intézményektől, amelyek nem a rendeletnek megfelelően járnak el.

A washingtoni igazságügyi és oktatási tárca 2017-ben azzal indokolta a rendelet visszavonását, hogy zavart okozott, és számos per indult amiatt, hogy miként kell azt pontosan alkalmazni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére