Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Woke-figyelő

2021.10.24. 18:00

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

 

Manapság már a matematika és a tudományos tények sem úszhatják meg a woke ideológia hatását. Nem elég, hogy az utóbbi időszakban felmerült, hogy 2x2 tényleg lehet 5, de most már külön olyan matematika tanárokat keresnek, akik a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal foglalkoznak.

Az Oklahomai Egyetem tette közzé az ominózus álláshirdetést, miszerint matek tanárt keresnek. De nem akármilyet, hanem olyat, aki egy sokszínűnek és inkluzívnak ítélt közösségen belül tanítana, valamint aki népszerűsíti és elősegíti az igazságosságot és az emberi méltóságot. A leírás szerint fontos, hogy a jelenlegi matematikai elméletek ismerete mellett a jelölt kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát kövessen.

Mint az kiderült, a matematika woke ideológiával való összemosása nem teljesen új keletű dolog, más egyetemeken is szóba került már a társadalmi igazságossággal foglalkozó matematika kurzus bevezetése. A Campus Reform szerint az idei tanévben több egyetemen és főiskolán is arra fogják tanítani a diákokat, hogy hogyan használják a matekot a társadalmi igazságosság elősegítésére.

A Central Washington Egyetemen „Matematika a társadalmi igazságosságért” címmel tartanak kurzust. Ennek keretében a diákok arról tanulhatnak, hogy hogyan és miért használják a matematikát a társadalmi igazságossággal kapcsolatos aktivizmushoz. A Bates Főiskolán szintén ezzel a címmel lesz elérhető egy kurzus jövő tavasszal a diákok számára, hasonló célokkal, mint a Central Washington Egyetem esetében.


A sorba beállt a Swarthmore Főiskola is, akik a tavaszi félévben indítják majd el „Matematika és társadalmi igazságosság” nevű kurzusokat. Ennek célja az, hogy megvizsgálják, milyen szerepet játszik a matematika és a matematikusok a társadalomban, főleg a méltányosság és a társadalmi igazságosság lencséjén keresztül szemlélve. A diákok a matematikát olyan területeken fogják majd használni a kurzuson, mint például a politika vagy az egészségügy.

A jövőre is tekintettel pedig a woke ideológia követői igyekeznek kiképezni a leendő matematika tanárokat is arra, hogy kövessék a felvilágosult elveket. A West Georgia Egyetemen idén a tanárok számára indítanak kurzust a matematika és a társadalmi igazságosság kapcsolatáról. A tanároknak itt azt akarják megtanítani, hogyan tanítsák meg az óvodástól kezdve egészen a középiskolás diákoknak a társadalmilag igazságos matekot. Hasonló kurzust indít a Fresno Pacific Egyetem is, aminek keretében a résztvevők megtanulhatják, miért szükséges beleszőni a matematikai oktatásba a társadalmi igazságosság kérdését, és olyan társadalmilag fontos ügyeket fognak majd vizsgálni, mint például a keresetek világszerte, vagy a tiszta vízhez való hozzáférés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére