Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Woke-figyelő

2021.10.24. 18:00

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

 

Manapság már a matematika és a tudományos tények sem úszhatják meg a woke ideológia hatását. Nem elég, hogy az utóbbi időszakban felmerült, hogy 2x2 tényleg lehet 5, de most már külön olyan matematika tanárokat keresnek, akik a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal foglalkoznak.

Az Oklahomai Egyetem tette közzé az ominózus álláshirdetést, miszerint matek tanárt keresnek. De nem akármilyet, hanem olyat, aki egy sokszínűnek és inkluzívnak ítélt közösségen belül tanítana, valamint aki népszerűsíti és elősegíti az igazságosságot és az emberi méltóságot. A leírás szerint fontos, hogy a jelenlegi matematikai elméletek ismerete mellett a jelölt kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát kövessen.

Mint az kiderült, a matematika woke ideológiával való összemosása nem teljesen új keletű dolog, más egyetemeken is szóba került már a társadalmi igazságossággal foglalkozó matematika kurzus bevezetése. A Campus Reform szerint az idei tanévben több egyetemen és főiskolán is arra fogják tanítani a diákokat, hogy hogyan használják a matekot a társadalmi igazságosság elősegítésére.

A Central Washington Egyetemen „Matematika a társadalmi igazságosságért” címmel tartanak kurzust. Ennek keretében a diákok arról tanulhatnak, hogy hogyan és miért használják a matematikát a társadalmi igazságossággal kapcsolatos aktivizmushoz. A Bates Főiskolán szintén ezzel a címmel lesz elérhető egy kurzus jövő tavasszal a diákok számára, hasonló célokkal, mint a Central Washington Egyetem esetében.


A sorba beállt a Swarthmore Főiskola is, akik a tavaszi félévben indítják majd el „Matematika és társadalmi igazságosság” nevű kurzusokat. Ennek célja az, hogy megvizsgálják, milyen szerepet játszik a matematika és a matematikusok a társadalomban, főleg a méltányosság és a társadalmi igazságosság lencséjén keresztül szemlélve. A diákok a matematikát olyan területeken fogják majd használni a kurzuson, mint például a politika vagy az egészségügy.

A jövőre is tekintettel pedig a woke ideológia követői igyekeznek kiképezni a leendő matematika tanárokat is arra, hogy kövessék a felvilágosult elveket. A West Georgia Egyetemen idén a tanárok számára indítanak kurzust a matematika és a társadalmi igazságosság kapcsolatáról. A tanároknak itt azt akarják megtanítani, hogyan tanítsák meg az óvodástól kezdve egészen a középiskolás diákoknak a társadalmilag igazságos matekot. Hasonló kurzust indít a Fresno Pacific Egyetem is, aminek keretében a résztvevők megtanulhatják, miért szükséges beleszőni a matematikai oktatásba a társadalmi igazságosság kérdését, és olyan társadalmilag fontos ügyeket fognak majd vizsgálni, mint például a keresetek világszerte, vagy a tiszta vízhez való hozzáférés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére