Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Woke-figyelő

2021.10.24. 18:00

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

 

Manapság már a matematika és a tudományos tények sem úszhatják meg a woke ideológia hatását. Nem elég, hogy az utóbbi időszakban felmerült, hogy 2x2 tényleg lehet 5, de most már külön olyan matematika tanárokat keresnek, akik a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal foglalkoznak.

Az Oklahomai Egyetem tette közzé az ominózus álláshirdetést, miszerint matek tanárt keresnek. De nem akármilyet, hanem olyat, aki egy sokszínűnek és inkluzívnak ítélt közösségen belül tanítana, valamint aki népszerűsíti és elősegíti az igazságosságot és az emberi méltóságot. A leírás szerint fontos, hogy a jelenlegi matematikai elméletek ismerete mellett a jelölt kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát kövessen.

Mint az kiderült, a matematika woke ideológiával való összemosása nem teljesen új keletű dolog, más egyetemeken is szóba került már a társadalmi igazságossággal foglalkozó matematika kurzus bevezetése. A Campus Reform szerint az idei tanévben több egyetemen és főiskolán is arra fogják tanítani a diákokat, hogy hogyan használják a matekot a társadalmi igazságosság elősegítésére.

A Central Washington Egyetemen „Matematika a társadalmi igazságosságért” címmel tartanak kurzust. Ennek keretében a diákok arról tanulhatnak, hogy hogyan és miért használják a matematikát a társadalmi igazságossággal kapcsolatos aktivizmushoz. A Bates Főiskolán szintén ezzel a címmel lesz elérhető egy kurzus jövő tavasszal a diákok számára, hasonló célokkal, mint a Central Washington Egyetem esetében.


A sorba beállt a Swarthmore Főiskola is, akik a tavaszi félévben indítják majd el „Matematika és társadalmi igazságosság” nevű kurzusokat. Ennek célja az, hogy megvizsgálják, milyen szerepet játszik a matematika és a matematikusok a társadalomban, főleg a méltányosság és a társadalmi igazságosság lencséjén keresztül szemlélve. A diákok a matematikát olyan területeken fogják majd használni a kurzuson, mint például a politika vagy az egészségügy.

A jövőre is tekintettel pedig a woke ideológia követői igyekeznek kiképezni a leendő matematika tanárokat is arra, hogy kövessék a felvilágosult elveket. A West Georgia Egyetemen idén a tanárok számára indítanak kurzust a matematika és a társadalmi igazságosság kapcsolatáról. A tanároknak itt azt akarják megtanítani, hogyan tanítsák meg az óvodástól kezdve egészen a középiskolás diákoknak a társadalmilag igazságos matekot. Hasonló kurzust indít a Fresno Pacific Egyetem is, aminek keretében a résztvevők megtanulhatják, miért szükséges beleszőni a matematikai oktatásba a társadalmi igazságosság kérdését, és olyan társadalmilag fontos ügyeket fognak majd vizsgálni, mint például a keresetek világszerte, vagy a tiszta vízhez való hozzáférés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a V4NA pénteken.

A fehér felsőbbrendűséget vádolja a sorozat sikertelenségéért a feminista Mikulás

Azért nem nézik az emberek a Mikulásról szóló felnőttrajzfilmet, mert felsőbbrendű fehérnek tartják magukat – állítja a mese főszereplője. 

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom. Valószínűleg napestig ez járhat Szabó Tímea eszében. Csakis ezzel lehet magyarázni azt a magabiztosságot, amellyel a „sokmilliónyi” magyart megmozgató Párbeszéd nevű politikai csoportosulás társelnöke kinyilatkoztatta, hogy szerinte a jövő évi választásokon kétharmadot szerez az ellenzéki koalíció.

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Az ügyvezető cseh kormányfőt szerdán támadták meg.

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A héten ismét Szijjártó Péter volt a CNN vendége. A kormánytag már majdnem annyit szerepel a globális baloldali hálózat első számú propagandatelevíziójában, mint – a nemzetközi szinten kiemelkedő fontosságú – Márki-Zay Péter. A CNN az a hely, ahova rendszerint bokszzsáknak hívják a magyar külügyminisztert, de végül a pofonokat ő adja az aktuális „fake news sztárriporternek”. Ismét nem akartak semmit megtudni, csak elmondani, hogy diktatúra van. A vaskézzel irányított pártsajtóban elhangzott beszélgetés legfontosabb részeit vesszük górcső alá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére