Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolják Gérald Marie divatikont

888.hu

2021.09.08. 16:40

A divatházakat eddig elkerülte a botrány, most azonban csőstül jön a baj.

 

Hat nő – korábban mind modell volt – a világ különböző pontjairól Párizsba repül, hogy vallomást tegyen a párizsi rendőrség gyermekvédelmi egységének Gérald Marie, az Elite Model Management vezetője ügyében, akit nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolnak.

Az incidensek állítólag az 1980-as és az 1990-es években történtek.

A #MeToo és a #TimesUp mozgalmak ellenére a divatipart elkerülte minden olyan komolyabb vizsgálat, amely arra kényszerítette volna a hatalmi pozícióban lévő embereket, hogy változtassanak az üzleti tevékenységükön”

– mondta Sara Ziff, a Model Alliance nevű divatcég alapítója.

Ziff hozzátette: lehet, hogy voltak perek, megállapodások, illetve önkéntes szabályozások, de még nem láttunk olyan érdemi strukturális változást, amely jogilag érvényesítheti a normákat, és felelősségre vonhatja a bűnösöket és az intézményeket.

Marie egyik vádlóját, Carré Suttont – aki szupermodell volt – 30 évvel ezelőtt, tizenéves korában megerőszakolták, és emberkereskedelem áldozatává tették. Tudom, hogy ma is történnek hasonló bántalmazások a szakmában, mert a segélyvonalakon keresztül hallunk ilyenekről a modellektől”

– emelte ki, majd megjegyezte:

Ha nem tudunk védelmet biztosítani a világ legszebb nőinek, akkor milyen véleménnyel lesznek rólunk?”

Gérald Marie, aki Linda Evangelista egykori kanadai modell házastársa volt, tagadta az ellene felhozott vádakat, amelyek legalább huszonnégy nőtől származnak.

2017-ben Harvey Weinstein filmmágnást, a Demokrata Párt adományozóját több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. A történtek miatt jött létre a #MeToo mozgalom.

Tavaly Weinsteint huszonhárom év börtönre ítélték nemi erőszakért. Júniusban egy New York-i bíró jóváhagyta kiadatását Kaliforniának, ahol további szexuális zaklatási vádakkal kell szembenéznie.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére