Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szép új világ: a kisebbség lehet a többség 25 év múlva Amerikában

888.hu - MTI

2020.07.22. 07:30

Az amerikai lakosság összetételének átalakulása nem biztos, hogy előny, és Joe Bidennek sem jó – állítja legújabb elemzésében Patrick Buchanan konzervatív író és publicista.

Elemzésében Buchanan emlékeztet arra, hogy a demokrata párti politikusok az illegális bevándorlók már az Egyesült Államokban született gyermekeinek amnesztiát és állampolgárságot adnának, sőt, amerikai állampolgárságot adnának az illegális bevándorlók jelenleg mintegy 11-22 millióra becsült táborának is.

„De vajon ez a sokféleség Amerika legnagyobb ereje lenne?” – tette fel a kérdést az elemző. Majd megválaszolta: „Ezt mondják nekünk”.

Buchanan kifejtette, hogy

még mielőtt az ország – szerinte úgy 25 év múlva – „többségi-kisebbségi nemzetté” válna, a lakosság összetételének e változásai mindkét amerikai pártot érinteni fogják, már a mostani, ősszel esedékes választásokon is.

A szerző idézte a Brookings Intézet demográfusának, William Freynek a kutatási adatait, amelyek szerint 2010 és 2020 között – miközben az Egyesült Államok népessége 20 millió fővel gyarapodott – a fehér lakosság aránya 1790 óta először csökkent. Ebben az időszakban a fekete bőrű amerikaiak lélekszáma 3 millióval, az ázsiaiaké 4 millióval, a spanyol ajkú amerikai lakosok száma pedig 10 millióval gyarapodott.

Buchanan szerint ezek az adatok azért fontosak, mert az elnökválasztásokon az ázsiaiak és a spanyol ajkúak mintegy 70 százaléka, az afroamerikaiaknak pedig a 90 százaléka a demokratákra voksol. A fehér szavazók aránya ma 60 százalékra esett vissza a 2000-ben – tehát George W. Bush elnökké választásakor – mért 69 százalékról. A 16 éven aluli gyermekeknek már kevesebb mint a fele fehér bőrű.

„A Republikánus Párt számára ez egzisztenciális válságot jelent” – állapítja meg Buchanan. Szerinte, ha a párt nem tudja növelni a fehér szavazóinak arányát, és nem tudja meghódítani az afroamerikai, spanyol ajkú és ázsiai szavazók millióit, akkor a sorsa megpecsételődik.

„Elég csak megnézni Kaliforniát: az állami hivatalokban a demokrata pártiak foglalnak el minden posztot, és kétharmados többségük van a helyi törvényhozás mindkét házában is. A szövetségi kongresszusba küldött két szenátoruk szintén demokrata párti, és a szövetségi képviselőházban helyet foglaló 52 kaliforniai képviselő közül 45 demokrata párti” – írta.

Meggyőződése szerint azonban a Demokrata Párt sincs tisztában azzal, hogy a lakosság összetételének e megváltozása mit jelent a párt jövője szempontjából. Buchanan leszögezi ugyan, hogy mivel az eddigi kisebbségi népcsoportok lélekszámának növekedése folyamatos, ezért

a demokratáknak egyszerűen egyetlen dolguk van: minél több kisebbségit magukhoz édesgetni, és elérni, hogy rájuk voksoljanak, s szerinte ezért akarnak mindenáron állampolgárságot adni az illegális bevándorlóknak is.

De azt is megállapítja, hogy Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének és a párt vezető és befolyásos személyiségeinek is komoly problémája az, hogy ők is a kisebbségbe kerülő fehér társadalom tagjai.

Az idei előválasztásokon a hat, legjobban szereplő demokrata párti elnökjelölt-aspiráns fehér volt – emlékeztetett az elemző. S figyelmeztetett arra is, hogy

a demokraták baloldala egymás után dönti le különböző felfedezők, hódítók, gyarmatosítók, misszionáriusok, konföderációsok és elnökök szobrait, s a ledöntött szobrok mindegyike fehér embereket ábrázolt.

„A demokraták baloldala véget akar vetni az ország történelmét jelentő fehér emberek utódlásának” – hangsúlyozza a konzervatív szerző. S szerinte e törekvésnek maguk a demokraták is áldozatul esnek majd. A 77 éves Joe Bident „az átmenet elnökének” írja le Patrick Buchanan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére