Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százezrek tiltakoztak Párizsban a törvény ellen, mely lehetővé teszi a leszbikus párok és az egyedülálló anyák mesterséges megtermékenyítését

Békési Marcell

2020.01.20. 15:08

A tüntetés jelszava: „Liberté, Égalité, PATERnité”, vagyis „Szabadság, Egyenlőség, APAság”. A törvény – melyet a lakosság 61 százaléka ellenez – évente 100-150 ezer nő előtt nyitná meg a lehetőséget arra, hogy apa nélkül vállaljon gyereket.

Sűrűsödnek a felhők Emmanuel Macron feje felett: lassan nem fér el a sok tüntetés Párizsban, az elnököt pedig szinte minden oldalról támadják.

Párizsban vasárnap ugyanis a heti szokásos #GiletsJaunes (#Sárgamellényes) tüntetés és annak szintén menetrendszerű brutális rendőri erőszakkal történő leverése után a szintén régóta húzódó nyugdíjreform elleni tüntetés következett, majd kicsivel arrébb, Strasbourgban a tűzoltók tüntettek, mert elegük van már a no-go zónákban őket ért támadásokból.

Ez már három tüntetés, és még mindig egyetlen vasárnapról beszélünk, de a nap legnagyobbja még csak ezek után következett:

százezernél több konzervatív tüntető vonult utcára a kormány új tervezete ellen, mely állami támogatásból biztosítana mesterséges megtermékenyítést leszbikus pároknak és egyedülálló anyáknak.

Ugyan hajlamos az ember Franciaország kapcsán automatikusan – joggal – az állandó sztrájkra és tüntetésre asszociálni, de ez az elégedetlenségi szint még náluk is szokatlanul magas.

A francia kormány hat hónapja hirdette meg új bioetikai törvénytervezetét, mely lehetővé tette az IVF-megtermékenyítést az egyedülálló nők és a leszbikus párok számára. Az akkori közvélemény-kutatások szerint egyébként a francia lakosok 61 százaléka ellenezte a tervezetet, és mindössze ötödük értett vele egyet.

Franciaországban eddig évente 150 ezer esetben nyújtottak be kérvényt, viszont az eddig érvényben lévő bioetikai törvény miatt csak évi kétezret engedélyeztek.

 

Érdemes egyébként összehasonlítani Emmanuel Macron tervezetét a magyar családvédelmi programmal.

Haladó nyugati felebarátaink a magyar programra előszeretettel hivatkoznak „tenyésztőprogramként”,

miközben ennek a törvénytervezetnek, az egyedülálló és leszbikus nők százezreinek mesterséges megtermékenyítésének hírére örömünnepet rendeznek a Twitteren.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így is lehet: a szikszóiak magukat látták el szájmaszkokkal

Így is lehet: a szikszóiak magukat látták el szájmaszkokkal

Jó példa az összefogásra: a szikszói városvezetés lakossági összefogással készíttetett 3 ezer szájmaszkot, a képviselők pedig fejenként több mint félmillió forintos felajánlással hoztak létre alapot a bajbajutottak megsegítésére.

Teljesen lekapcsolná Szlovákiát az új kormányfő

Teljesen lekapcsolná Szlovákiát az új kormányfő

Az ország teljes „lekapcsolása” (blackout), vagyis egy néhány hetes rendkívüli állapot és „katonai fegyelem” bevezetése lenne a koronavírus miatt térdre kényszerülő gazdaság újraindításának leggyorsabb módja – jelentette ki szerdán Igor Matovic szlovák miniszterelnök.

Bakondi: a migrációs útvonalakon pusztít legjobban a járvány

Bakondi: a migrációs útvonalakon pusztít legjobban a járvány

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György.

Látványosan laposabb a magyar járványgörbe a nyugat-európai gócpontországokénál

Hogy a magyar hatóságok védelmi intézkedései mennyire jól működnek a koronavírus-járvány kirobbanása óta, azt jól mutatja, hogy hazánkban messze nem olyan meredek ívű az úgynevezett járványgörbe, amely az új fertőződések számát mutatja országonként. Olaszországban a járvány első fertőzöttjének diagnosztizálását követő negyedik héten már több mint 4000 fertőzöttnél jártak, míg ez a szám nálunk éppen csak meghaladta a 400-at.

Hiába Brüsszel gáncsoskodása, a Huawei továbbra is szállít maszkokat Európába, sőt Magyarországra is

Hiába Brüsszel gáncsoskodása, a Huawei továbbra is szállít maszkokat Európába, sőt Magyarországra is

A kínai távközlési vállalat magyarországi kommunikációs vezetője elsőként a 888-nak árulta el, hogy pénteken – a Huawei felajánlásaként – maszkok és orvosi védőfelszerelések érkeznek Budapestre.

Egy napig tartott az új menetrend a BKV-nál

Egy napig tartott az új menetrend a BKV-nál

Karácsony Gergely gyorsan belátta, hogy óriási baklövést követett el a BKV azzal, hogy szombati menetrendet vezetett be a munkanapokon. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója közösségi oldalán hosszasan érvelt a döntés ellen, de a Fidesz is felszólította Karácsonyt, hogy ne zsúfolja össze az embereket a járatokon. 

Koronavírus: már több mint 30 ezren haltak meg Európában

Csak Európában már több mint 30 ezer ember halálát okozta az új koronavírus-járvány az országok egészségügyi hatóságainak bejelentései szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére