Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százezrek tiltakoztak Párizsban a törvény ellen, mely lehetővé teszi a leszbikus párok és az egyedülálló anyák mesterséges megtermékenyítését

Békési Marcell

2020.01.20. 15:08

A tüntetés jelszava: „Liberté, Égalité, PATERnité”, vagyis „Szabadság, Egyenlőség, APAság”. A törvény – melyet a lakosság 61 százaléka ellenez – évente 100-150 ezer nő előtt nyitná meg a lehetőséget arra, hogy apa nélkül vállaljon gyereket.

Sűrűsödnek a felhők Emmanuel Macron feje felett: lassan nem fér el a sok tüntetés Párizsban, az elnököt pedig szinte minden oldalról támadják.

Párizsban vasárnap ugyanis a heti szokásos #GiletsJaunes (#Sárgamellényes) tüntetés és annak szintén menetrendszerű brutális rendőri erőszakkal történő leverése után a szintén régóta húzódó nyugdíjreform elleni tüntetés következett, majd kicsivel arrébb, Strasbourgban a tűzoltók tüntettek, mert elegük van már a no-go zónákban őket ért támadásokból.

Ez már három tüntetés, és még mindig egyetlen vasárnapról beszélünk, de a nap legnagyobbja még csak ezek után következett:

százezernél több konzervatív tüntető vonult utcára a kormány új tervezete ellen, mely állami támogatásból biztosítana mesterséges megtermékenyítést leszbikus pároknak és egyedülálló anyáknak.

Ugyan hajlamos az ember Franciaország kapcsán automatikusan – joggal – az állandó sztrájkra és tüntetésre asszociálni, de ez az elégedetlenségi szint még náluk is szokatlanul magas.

A francia kormány hat hónapja hirdette meg új bioetikai törvénytervezetét, mely lehetővé tette az IVF-megtermékenyítést az egyedülálló nők és a leszbikus párok számára. Az akkori közvélemény-kutatások szerint egyébként a francia lakosok 61 százaléka ellenezte a tervezetet, és mindössze ötödük értett vele egyet.

Franciaországban eddig évente 150 ezer esetben nyújtottak be kérvényt, viszont az eddig érvényben lévő bioetikai törvény miatt csak évi kétezret engedélyeztek.

 

Érdemes egyébként összehasonlítani Emmanuel Macron tervezetét a magyar családvédelmi programmal.

Haladó nyugati felebarátaink a magyar programra előszeretettel hivatkoznak „tenyésztőprogramként”,

miközben ennek a törvénytervezetnek, az egyedülálló és leszbikus nők százezreinek mesterséges megtermékenyítésének hírére örömünnepet rendeznek a Twitteren.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére