Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százezrek tiltakoztak Párizsban a törvény ellen, mely lehetővé teszi a leszbikus párok és az egyedülálló anyák mesterséges megtermékenyítését

Békési Marcell

2020.01.20. 15:08

A tüntetés jelszava: „Liberté, Égalité, PATERnité”, vagyis „Szabadság, Egyenlőség, APAság”. A törvény – melyet a lakosság 61 százaléka ellenez – évente 100-150 ezer nő előtt nyitná meg a lehetőséget arra, hogy apa nélkül vállaljon gyereket.

Sűrűsödnek a felhők Emmanuel Macron feje felett: lassan nem fér el a sok tüntetés Párizsban, az elnököt pedig szinte minden oldalról támadják.

Párizsban vasárnap ugyanis a heti szokásos #GiletsJaunes (#Sárgamellényes) tüntetés és annak szintén menetrendszerű brutális rendőri erőszakkal történő leverése után a szintén régóta húzódó nyugdíjreform elleni tüntetés következett, majd kicsivel arrébb, Strasbourgban a tűzoltók tüntettek, mert elegük van már a no-go zónákban őket ért támadásokból.

Ez már három tüntetés, és még mindig egyetlen vasárnapról beszélünk, de a nap legnagyobbja még csak ezek után következett:

százezernél több konzervatív tüntető vonult utcára a kormány új tervezete ellen, mely állami támogatásból biztosítana mesterséges megtermékenyítést leszbikus pároknak és egyedülálló anyáknak.

Ugyan hajlamos az ember Franciaország kapcsán automatikusan – joggal – az állandó sztrájkra és tüntetésre asszociálni, de ez az elégedetlenségi szint még náluk is szokatlanul magas.

A francia kormány hat hónapja hirdette meg új bioetikai törvénytervezetét, mely lehetővé tette az IVF-megtermékenyítést az egyedülálló nők és a leszbikus párok számára. Az akkori közvélemény-kutatások szerint egyébként a francia lakosok 61 százaléka ellenezte a tervezetet, és mindössze ötödük értett vele egyet.

Franciaországban eddig évente 150 ezer esetben nyújtottak be kérvényt, viszont az eddig érvényben lévő bioetikai törvény miatt csak évi kétezret engedélyeztek.

 

Érdemes egyébként összehasonlítani Emmanuel Macron tervezetét a magyar családvédelmi programmal.

Haladó nyugati felebarátaink a magyar programra előszeretettel hivatkoznak „tenyésztőprogramként”,

miközben ennek a törvénytervezetnek, az egyedülálló és leszbikus nők százezreinek mesterséges megtermékenyítésének hírére örömünnepet rendeznek a Twitteren.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére