Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sírhelyeken erőszakolt meg 10 éves kisfiúkat az egyik legismertebb francia filozófus

888.hu

2021.04.09. 19:00

Sírhelyeken erőszakolt meg 10 éves tunéziai kisfiúkat az egyik legismertebb francia filozófus, Michel Foucault.

 

Az Origo beszámolója szerint minderről Guy Sorman francia–amerikai esszéíró, a „francia neoliberalizmus alapítója” a France 5 közszolgálati televízióban beszélt a közelmúltban.

A portál részleteket is közölt a beszélgetésből:

Szerintem fontos lenne tudni, hogy a szerző (Foucault) mennyire volt mocskos alak... Amit Foucault művelt fiatal tunéziai gyerekekkel, azt én is láttam, és hibáztattam is magamat, hogy akkor nem jelentettem fel... Viszont ez nem arra késztetett, hogy a műveit a kukába dobjam, hanem arra, hogy azokat másképp nézzem.”

Sormant a France 5 televízió hívta meg abból az alkalomból, hogy megjelent „Mon dictionnaire du Bullshit” („Bullshitjeim szótára”) című esszékötete.

„Miután erről nem szokás beszélni, csak hogy érthetővé tegyük, amit mondott, Foucault ön szerint pedofil volt...” – utalt a műsorvezető Sorman korábbi szavaira. „Amit a fiatal gyerekekkel művelt, az teljes mértékben megvetendő. Még csak fel sem merült, hogy a (gyerekek) beleegyeztek volna. Szélsőségesen ocsmány morális hibáról van szó” – felelte Sorman.

„És milyen érdekes – folytatja a VA cikke –, hogy a fent idézett beszélgetés (és persze annak tartalma) alig-alig kapott médiavisszhangot olyan időkben, amikor a szexuális erőszak eleven részét képezi a közvitáknak. Egyetlen internetes hírplatform (Fdesouche) hívta fel a figyelmet a kérdéses beszélgetésre.”

A portál szerint

az érdektelenség azért is meglepő, mert a nemzetgyűlés éppen most fogadott el egy olyan törvényjavaslatot, amely a kiskorúak szexuális erőszak elleni védelmét erősíti, többek között azzal, hogy 15 évben határozták meg a beleegyezési korhatárt.

Vagyis ha egy nagykorú szexuális kapcsolatot létesít egy 15 évesnél fiatalabb személlyel, a törvény értelmében nem lehet beleegyezésről beszélni, a nagykorú tehát (pedofil-)bűncselekményt követ el.

Michel Foucault az egyik legnagyobb hatású francia filozófus. Szélsőbaloldali gondolkodóként kezdte, majd – meglehetősen gyalázatos módon – támogatta Khomeini ajatollah iráni fanatizmusát, élete végén pedig az (elméleti) újkonzervativizmushoz került közel. Ő volt az egyik első ismert ember, aki AIDS-ben halt meg. Élettársa, Daniel Defert az AIDS ellen küzdő alapítványt hozott létre közös vagyonukból.

A portál cikke szerint egyetlen vád és vádoló még nem jelent bizonyítékot, azonban Foucault életében tett „több mint furcsa megjegyzései teszik hihetővé a szemtanú leírását”, aki többek között azt mondta róla, hogy Michel Foucault „semmilyen erkölccsel nem rendelkezett”, és „egy megátalkodott, bűntudatot nem érző élvhajhász volt”.

A cikk François Bousquet esszéíró, a La Nouvelle Librairie nevű híres könyvesbolt igazgatója szavait idézve egyebek mellett azt írta, hogy

a genderideológia „támaszt találhat Foucault műveiben”.

Ha igaz, amit Guy Sorman mondott, akkor Foucault munkássága saját szexuális terveit szolgálta ki – állapította meg a cikk, majd kiemelte, hogy ez pedig egy olyan feltevés, amit „a finnyás értelmiség” nem tudna elfogadni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

A Hvg publicistája ismét nagyot ment. Ezúttal vörös jelmezben.

Orbán Viktor gratulált Salvini győzelméhez

A miniszterelnök az olasz Liga vezetőjének egyik instagram bejegyzésénél gratulált a bíróságon elért győzelemhez.

Valter megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót

Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász politikai irodájának elnöke és Iszmáil Haníje, a Gázai övezet vezetője Twitter-posztjaikban büntetlenül buzdítanak az Izrael elleni erőszakra, de Donald Trumpot véglegesen letiltotta a közösségimédia-platform.

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Péntektől elérhető, egyelőre teszt üzemmódban az applikáció. Első sorban azoknak az életét fogja megkönnyíteni, akik valamilyen okból nem kapták meg a plasztikkártyájukat, de az oltást már igen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére