Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sírhelyeken erőszakolt meg 10 éves kisfiúkat az egyik legismertebb francia filozófus

888.hu

2021.04.09. 19:00

Sírhelyeken erőszakolt meg 10 éves tunéziai kisfiúkat az egyik legismertebb francia filozófus, Michel Foucault.

 

Az Origo beszámolója szerint minderről Guy Sorman francia–amerikai esszéíró, a „francia neoliberalizmus alapítója” a France 5 közszolgálati televízióban beszélt a közelmúltban.

A portál részleteket is közölt a beszélgetésből:

Szerintem fontos lenne tudni, hogy a szerző (Foucault) mennyire volt mocskos alak... Amit Foucault művelt fiatal tunéziai gyerekekkel, azt én is láttam, és hibáztattam is magamat, hogy akkor nem jelentettem fel... Viszont ez nem arra késztetett, hogy a műveit a kukába dobjam, hanem arra, hogy azokat másképp nézzem.”

Sormant a France 5 televízió hívta meg abból az alkalomból, hogy megjelent „Mon dictionnaire du Bullshit” („Bullshitjeim szótára”) című esszékötete.

„Miután erről nem szokás beszélni, csak hogy érthetővé tegyük, amit mondott, Foucault ön szerint pedofil volt...” – utalt a műsorvezető Sorman korábbi szavaira. „Amit a fiatal gyerekekkel művelt, az teljes mértékben megvetendő. Még csak fel sem merült, hogy a (gyerekek) beleegyeztek volna. Szélsőségesen ocsmány morális hibáról van szó” – felelte Sorman.

„És milyen érdekes – folytatja a VA cikke –, hogy a fent idézett beszélgetés (és persze annak tartalma) alig-alig kapott médiavisszhangot olyan időkben, amikor a szexuális erőszak eleven részét képezi a közvitáknak. Egyetlen internetes hírplatform (Fdesouche) hívta fel a figyelmet a kérdéses beszélgetésre.”

A portál szerint

az érdektelenség azért is meglepő, mert a nemzetgyűlés éppen most fogadott el egy olyan törvényjavaslatot, amely a kiskorúak szexuális erőszak elleni védelmét erősíti, többek között azzal, hogy 15 évben határozták meg a beleegyezési korhatárt.

Vagyis ha egy nagykorú szexuális kapcsolatot létesít egy 15 évesnél fiatalabb személlyel, a törvény értelmében nem lehet beleegyezésről beszélni, a nagykorú tehát (pedofil-)bűncselekményt követ el.

Michel Foucault az egyik legnagyobb hatású francia filozófus. Szélsőbaloldali gondolkodóként kezdte, majd – meglehetősen gyalázatos módon – támogatta Khomeini ajatollah iráni fanatizmusát, élete végén pedig az (elméleti) újkonzervativizmushoz került közel. Ő volt az egyik első ismert ember, aki AIDS-ben halt meg. Élettársa, Daniel Defert az AIDS ellen küzdő alapítványt hozott létre közös vagyonukból.

A portál cikke szerint egyetlen vád és vádoló még nem jelent bizonyítékot, azonban Foucault életében tett „több mint furcsa megjegyzései teszik hihetővé a szemtanú leírását”, aki többek között azt mondta róla, hogy Michel Foucault „semmilyen erkölccsel nem rendelkezett”, és „egy megátalkodott, bűntudatot nem érző élvhajhász volt”.

A cikk François Bousquet esszéíró, a La Nouvelle Librairie nevű híres könyvesbolt igazgatója szavait idézve egyebek mellett azt írta, hogy

a genderideológia „támaszt találhat Foucault műveiben”.

Ha igaz, amit Guy Sorman mondott, akkor Foucault munkássága saját szexuális terveit szolgálta ki – állapította meg a cikk, majd kiemelte, hogy ez pedig egy olyan feltevés, amit „a finnyás értelmiség” nem tudna elfogadni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kocsis Máté: Azonnal szigorítani kell a pedofíliára vonatkozó szabályokat

A lehető legszélesebb körben fel kell lépni a pedofília ellen! – írta Kocsis Máté a Facebook-oldalán. 

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

A Trap Heals nevű vállalkozás néhány nappal azelőtt jött létre, hogy megkezdte volna az együttműködést a Black Lives Matter mozgalommal.

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Nagyszerű kis propagandacikk jelent meg Karácsony Gergely főpolgármesterről a The Economist című lapban. A Pravda elbújhat mögötte.

Évtizedes patthelyzetet oldott fel a magyar és a román külügyminiszter

Évtizedes patthelyzetet sikerült feloldani Szijjártó Péter magyar és Bogdan Aurescu román külügyminiszter múlt heti gyulai találkozóján – derült ki abból az interjúból, amelyet Kalmár Ferenc rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a magyar–román kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke adott a Krónika című erdélyi magyar napilapnak.

Rendőrök védik azt a polgármestert, aki kötelezővé tenné a Covid elleni védőoltást

Rendőrségi védelemre szorul egy lengyel polgármester, aki kötelezővé tenné a koronavírus-járvány elleni védőoltást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére