Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszizmusra figyelmeztető címkéket raknak festményeikre a svédek

888.hu

2021.06.22. 12:15

Az igazi véleménydiktatúra: a svéd Nemzeti Múzeum rasszizmusra és túlzott nacionalizmusra figyelmeztető címkékkel látja el festményeit, megakadályozva ezzel, hogy a látogatók maguk formáljanak véleményt róluk.

 

Érdekes, szerintem az emberek többsége azért megy múzeumba, hogy a festményekben elmerülve szabadjára engedje a látvány keltette gondolatait és érzéseit, majd hagyja őket összekeveredni, hogy új gondolatok és érzések születhessenek belőle.

A 2018-ban újra megnyílt svéd Nemzeti Múzeum újdonsága, hogy megakadályozza az önálló gondolkodást. Nem kell aggódni, majd a festményeken éktelenkedő címkék megmondják, hogyan gondolkodj róla.

Igaz, a XIX. századi svéd társadalomban igen kevés fekete bőrű emberről festettek képet, mégis, ha egy festményen csónakokban evező svédek csoportját látod vidéki öltözetben, jusson eszedbe, hogy mekkora rasszizmusban is van részed.

Isten ments, hogy a XII. Karl svéd király testének hazahozása című alkotáson menetelő királyi transzparensek láttán a hazaszeretet érzése ébredjen bárkiben is,

ettől a túlzott nacionalizmusra figyelmeztető címke óvja az odatévedőket.

Nem kihagyható a nemi egyenlőtlenségre való figyelemfelhívás sem. Nem elfogadható ugyanis, hogy egy festmény olyan szörnyű állapotokkal szembesít minket, hogy a férfi baldachinos ágyban, míg a felesége a szomszédos szobában a gyerekekkel alszik.

A kérdés az, hogy ezek az emberek tanultak-e egyáltalán történelmet. Tudnak bármit saját országuk vagy más országok történelméről? Tisztában vannak vele, hogy a XVII–XIX. században milyen társadalmi körülmények voltak?

Sajnos nem. És a vad hullámokon fosztogató, félelmet nem ismerő és halált nem félő őseik most sírva foroghatnak sírjaikban...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére