Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rájár a rúd a román Pridera

888.hu

2021.08.16. 11:05

A napokban megtartott Bukarest Pride rendezői az illetékes román hatóságok megbírságolták 7000 lejre a járványügyi létszámkorlátozás megszegése miatt. Voltak azonban olyanok is, akiket úgy megbotránkoztatott az esemény, hogy utána körbejártak megszentelni az útvonalat.

Gigi Becali a magyar gyűlöletéről is híres román üzletember a meleg felvonulás után gyakorlatilag ortodox körmenetet rendezett a Pride útvonalán.

Becali két szerzetessel járta végig az utat, ők egy hatalmas Nagyboldogasszony ikont cipelve követték a futballvezért. Közben az nyilatkozott az újságíróknak is két vallásos ének között, ilyenkor elmondta, hogy a bukaresti felvonulást nagyon gazdag emberek finanszírozzák, akik „nem Isten, hanem más erő jóvoltából szereztek vagyont”. Becali azt mondta, a sétája célja, hogy megtisztítsa a „mocsoktól” az utcákat, ha nem tenné, akkor sok autóbaleset lenne ezeken az utcákon, és sok ember halna meg

– írja a Transindex.ro.

A Pride-ot szervező Accept nevű szervezet egyébként a gyűjtést szervezett a bírság kifizetésére és a mozgalom finanszírozására. Ebből fogják finanszírozni azt a pert is, mellyel meg akarják támadni a bírságot, mivel azt alkotmány ellenes tartják.

A gyülekezéshez való jog nem alacsonyabb rendű a lelkiismereti és a vallásszabadsághoz való jognál, sem a polgárok kulturális tevékenységeken való részvételéhez való jogánál. Azért vonultunk utcára, hogy megvédjük a gyülekezéshez való jogot, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, és vállaltuk a következményeket

– olvasható a bejegyzésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére