Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin alkotmányba foglalná a melegházasság tiltását, valamint az orosz nép Istenben való hitét

Békési Marcell

2020.03.03. 17:38

Az orosz elnök alkotmánymódosítást nyújtott be az parlamentnek, mely az 1993-as alkotmány szövegét egészítené ki néhány új passzussal, ám az alkotmánymódosítást népszavazáson is megfuttatná. Putyin régóta pedzegetett visszavonulását készítheti elő.

2024-ben Putyin nem indul újra az elnöki székért. Visszavonulását már egy ideje belengette a jelenleg negyedik ciklusát töltő elnök. Putyin 20 éve vezeti a föld legnagyobb országát és második legnagyobb katonai hatalmát.

Putyin módosító indítványát a parlament első olvasatra elfogadta, az elnök viszont a második olvasat előtt további 24 oldal kiegészítést nyújtott be, melyek között szerepel ez a két passzus is.

Az alkotmány szövege a módosítás életbe lépésétől kezdve tartalmazná többek között, hogy a házasság csak egy férfi és egy nő szövetsége, valamint Istent is belefoglalják annak szövegébe.

Március 10-én dőlhet el, hogy a parlament elfogadja-e a módosítást (ez nyilván már most borítékolható), viszont

az alkotmánymódosítást Putyin szeretné népszavazásal is megerősíteni, melyre április 22-én kerülhet sor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére