Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pert nyert egy tanár Amerikában, aki kiállt a helyes névmáshasználat mellett

888.hu

2021.09.03. 16:05

Bírósági pert nyert egy tanár, aki kiállt amellett, hogy diákjai megszólításakor a születési nemüknek megfelelő személyes névmást használhassa.

 

Májusban Tanner Cross testnevelő tanár azt mondta az iskolatanácsnak: keresztény hite tiltja, hogy félrevezesse a gyerekeket azzal kapcsolatban, hogy megválaszthatják nemi identitásukat, és elutasíthatják eredeti biológiai nemüket, a használni kívánt személyes névmásokat is beleértve.

Tanúvallomása után az iskolatanács szabadságra küldte Crosst, kitiltotta az iskola területéről, és közölte, hogy többé nem szólalhat fel a testület előtt

– írta meg a Breitbart.

Az Associated Press hírügynökség beszámolt a virginiai legfelsőbb bíróság döntéséről: júniusban a Loudoun megyei bíróság bírája, James E. Plowman úgy döntött, hogy az iskolakörzetnek vissza kell helyeznie állásába Crosst, miközben a tanár pereskedik.

Plowman alkotmányellenesnek nevezte Cross büntetését.

A fellebbezést követően az állam legfelsőbb bíróságán is jelezték, hogy szimpatizálnak Cross keresetével.

Cross egy olyan politikával szállt szembe, amely a véleménynyilvánítási és vallásszabadságát csorbította volna azzal, hogy arra kötelezte, a nemváltoztatásról azt helyeselve beszéljen a diákokkal”

– írták a bírák. „Bár az iskolai tanács úgy ítélhette meg, hogy Cross beszéde »egy kiváltsággal való egyéni ízléstelen visszaélés jelentéktelen és bosszantó esete«, úgy véljük, Cross erősen igényli annak elismerését, hogy nyilvános ellenvéleménye »alapvető társadalmi értékeket« érint, amelyek mélyen beágyazódtak alkotmányos rendünkbe.”

„A tanárokat nem lenne szabad arra kényszeríteni, hogy olyan ideológiákat népszerűsítsenek, amelyek károsak a diákjaikra nézve, és amelyekről úgy vélik, hogy hamisak. Azért sem szabadna elhallgattatni őket, mert egy nyilvános ülésen hozzászóltak” – tették hozzá.

Cross testnevelő tanárként folytatja a munkáját, amíg a per zajlik. A történtek ellenére az iskolai tanács a múlt hónapban jóváhagyta azt a szabályzatot, amely lehetővé teszi, hogy a transznemű diákok a biológiai nemük helyett a „nemi identitásuknak” megfelelően vehessenek részt az iskolai tevékenységekben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére