Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perbe fogtak egy nőt, mert nem készített esküvői weblapot melegeknek

888.hu

2022.02.23. 17:00

Lorie Smith egy keresztény weblapkészítő cég tulajdonosa, akinek a vállalkozása egyedi esküvői oldalakat tervez és készít. Ellene azért zajlik per, mert vallási meggyőződése miatt nem készít weblapokat egynemű pároknak. 

 

Az ember azt gondolná, hogy szíve joga azzal üzletelni, akivel ő akar, de ezt a coloradói törvények engedik. Ott ugyanis van már törvény arra is, hogy az ember nem diszkriminálhatja az ügyfeleit szexuális irányultságuk miatt. (Sejthető, hogy akik törvényt hozták, nem nagy barátai a vallás-, szólás- és vélemény- szabadságnak.)

Ezen törvény értelmében az USA fellebbviteli bírósága 2021-ben elsőfokon elmarasztalta Lori Smith-t, aki azt állította, hogy nem kényszeríthető olyan weblapok létrehozására, melynek üzenete ellentétes az ő hitével. Az ítélet után azonban fellebbezett.

 

Most az USA legfelsőbb bírósága vizsgálja azt, hogy a törvény összeegyeztethető-e az első alkotmánykiegészítés szólásszabadságról szóló záradékával.

Lori ügyvédei azzal érveltek, hogy „hajlandó minden emberrel együttműködni, tekintet nélkül… fajra, vallási szexuális irányultságra és nemre, de

nem hozhat létre olyan webhelyeket, amelyek a hitével ellentétes üzeneteket hirdetnek, például olyan üzeneteket, amelyek elnézik az erőszakot vagy a szexuális erkölcstelenséget, az abortuszt vagy az azonos neműek házasságát”

 

Ezzel szemben az állami ügyészek azt szeretnék, ha elutasítanák a Lori fellebbezését, mert szerintük a fent említett törvény nem sérti a szólásszabadsághoz való jogot.

Egy LMBTQ-jogi ügyekkel foglalkozó szervezet jogásza viszont már nyíltan nekiment a vallásszabadságnak. Jennifer C. Pizer ugyanis az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott:

Itt az ideje, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk ezeknek a vállalkozásoknak a vallás nevében tett kísérleteinek, amelyek az LMBTQ-emberek polgári jogainak aláásására irányulnak”

 

Majd hozzátette, hogy az ügy egy újabb példája annak a „könyörtelen LMBTQ-ellenes keresztes hadjáratnak, amelyet az önjelölt keresztény fundamentalista jogi csoportok” folytatnak, és amely „a queer-emberek nehezen kivívott vívmányait” kívánja „eltiporni azzal, hogy olyan területeket jelöl ki, ahol a diszkrimináció virágozhat”.

A legfelsőbb bíróság egyelőre még nem döntött, de ez világos üzenet arra vonatkozóan, hogy az USA-ban a vallásszabadságot lassan lassan eltörlik az LMBTQ-lobbi élharcosai.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére