Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Készül Orwell 1984 című művének feminista változata

888.hu

2021.12.09. 20:40

Az 1984, George Orwell disztópikus regénye, amely a történelem és a könyvek ideológiai célú átírásának veszélyeire figyelmeztet, most maga is feminista átdolgozáson megy keresztül. A történetet egy nő szemszögéből meséli el.

 

Az új mű Julia szemszögéből mutatja be a történteket, aki Orwell eredetijében a főhős, Winston Smith szerelme. Az 1949-ben megjelent regényben az igazságügyi minisztériumban dolgozik, és az autoriter kormány propagandacéljainak megfelelően írja át a történelmet. A Julia című könyv ötlete Sandra Newman amerikai írónőtől származik – közölte a The Daily Wire.

Neman kiadója a The Guardiannek elmondta, hogy

Julia mint főhős sokkal jobban megérti Orwell fiktív óceániai világát,

mint Winston, aki alapvetően elégedett az életével. A kiadó hozzátette, hogy Orwell fiával, Richard Blairrel „konzultáltak, és jóváhagyja a projektet”.

Orwell irodalmi hagyatékának kezelője, Bill Hamilton azt nyilatkozta, hogy „el van ragadtatva” a „fantáziadús” újragondolástól.

„Orwell regényének két megválaszolatlan kérdése az, hogy mit lát Julia Winstonban, és hogyan járta be az útját a párthierarchiában” – mondta. „Sandra teljesen meggyőző módon adja vissza a Nagy Testvér világát, egyszerre hű az eredetihez, ugyanakkor drámaian más megközelítést nyújt, amely az eredeti mellett is megállja a helyét” – hangsúlyozta Bill Hamilton.

Jesse James konzervatív újságíró, a Not the Bee munkatársa a feminista újragondolásról azt mondta:

Eljutottunk a politikai diskurzusnak abba a szakaszába, amikor már magát Orwellt is elkezdték alávetni az orwellizmusnak.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszeli lobbisták: Az orosz energiafüggőséget zöld energiával kell felváltani

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot kíván tenni arra, hogy a blokk hogyan szüntesse meg az orosz energiaimporttól való függőségét – ez azonban potenciális összeütközésbe kerülhet az EU éghajlati céljaival.

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Hétfőn tette le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor. Az esemény apropóján a 888.hu stábja is jelen volt a parlamentben, ahol kormánypárti és ellenzéki képviselőket kérdeztünk többek között a Brüsszel által erőltetett olajembargóról, az előttünk álló ciklus baloldali politizálásáról és előkerült a Jobbikhoz köthető nemi erőszakkísérlet ügye is. Portálunk kérdéseire Menczer Tamás (Fidesz), Kósa Lajos (Fidesz), Kanász-Nagy Máté (LMP), Dúró Dóra (Mi Hazánk Mozgalom), és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) válaszoltak.

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére