Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

888.hu

2022.05.25. 19:30

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

A Kárpáthír az ua.news-ra hivatkozva írja, hogy Olekszandra Koval, az Ukrán Könyvintézet igazgatója szerint meg kell szabadulni az „ukrán gondolkodásmódra káros irodalmi alkotásoktól”, köztük számos orosz klasszikustól. Tolsztoj, Csehov és Bulgakov káros az ukrán egészségre. Kérdezze csak meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Goebbels elégedetten dörzsölheti a tenyerét, legszebb pokolbéli víg napjait éli, hisz beérett a vetése, most már másnak is eszébe jut írókat, művészeket indexre tenni, a káros ideológiai befolyás ellen szót emelni. Szerencsére – még – nem égetnek, csak listáznak, válogatnak. A cinóber színű, katmandui bambuszrügyből készült műléggyel horgászók jogaira mindig gondosan ügyelő felvilágosultak azonban csendben vannak. Azaz dehogy, hangosan verik a tamtamot, némuljon el azonnal Csajkovszkij, Muszorgszkij és Sosztakovics!

Az igazgatónő szerint az év végéig „be kell fejezni az ukránellenes imperialista eszméket terjesztő művek kivonását a tékák állományából. Továbbá azoknak az 1991 után kiadott köteteknek, mesekönyveknek, krimiknek, szerelmes, romantikus regényeknek sincs helye az ukrajnai könyvtárakban, amelyeknek oroszok a szerzőik.”

S ugyan rengetegen ellenzik az orosz klasszikusok műveinek eltávolítását a polcokról, de semmi nem szól a probléma ilyen módon történő rendezése ellen.

Tényleg, az égvilágon semmi sem. Legfeljebb az emberiség történelme. Az meg kit érdekel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére