Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan karácsonyi vásárt rendeztek, amelyen kizárólag fekete kereskedők árulhattak

888.hu

2021.12.07. 07:30

Feketét fogyasztok – ez volt a címe annak a karácsonyi vásárnak, amelyen csakis afrikai származású, színes bőrű kereskedők árulhatták a portékájukat a főváros egyik kerületében. A rendezvény szponzorai között szerepel a kerület vezetése és a főváros környéki régió is.

 

Nagy vitát kavart az a karácsonyi vásár, amelyet Párizs 18. kerületében rendeztek meg „Je Consomme Noir”, azaz feketét fogyasztok címmel, melyet az azonos nevű egyesület szervezett. Mivel a vásárban csakis afrikai származású, színes bőrű kereskedők árusíthattak,

a közösségi oldalakon többen diszkriminatívnak, szegregálónak, sőt, rasszistának nevezték a rendezvényt.

A felháborodást tovább fokozza, hogy az esemény szponzorai között szerepel a 18. kerületi polgármesteri hivatal és a főváros környéki Île-de-France régió is.

A közösségi oldalakon nagyon sokan felháborodva kommentálták a kirekesztő karácsonyi vásárt, a kormánypárt referense, Amaury Hoymans azt írta a Twitteren, hogy nagy meglepetésére egy közösségi piacot vélt felfedezni a karácsonyi vásár helyén, amely messze elmarad a karácsonyról és annak hangulatáról alkotott elképzelésétől. Benjamin Cauchy politikus,

egykori sárgamellényes aktivista arról beszélt egy televíziós vitaműsorban, hogy ha olyan vásárt rendeznének, ahol kizárólag fehérek árusíthatnak, akkor rögtön mindenki azonnal rasszizmust kiáltana.

Az RMC francia rádióban szintén szóba került a fekete árusok karácsonyi vására, amit Périco Légasse újságíró szerint olyan közösségi rendezvény, amely nem felel meg a franciák értékeinek.

A történtekről beszámoló Le Figaro nevű lap felkereste a magát fekete vállalkozások támogatását célzó, önkéntesek által működtetett platformként jellemző Je Consomme Noir egyesületet, melynek képviselője nem kívánt belemenni a vásár körül kialakult vitába. Elmondása alapján ők nem politizálnak, csak pozitív üzenetet akarnak küldeni azzal, hogy a közösségükért dolgoznak. Hozzátette, hogy pozitív visszajelzést kaptak a vásárlóktól, akik között minden rassz képviselői jelen vannak, de elmondta azt is, hogy számítottak az őket ért kritikákra.

Az önkéntes arról is beszámolt, hogy az egész hétvégén tartó rendezvény a legelső esemény az egyesület szervezésében, amelyet 2020 júniusában azzal a céllal hoztak létre, hogy segítsék a fekete közösséghez tartozó vállalkozásokat kommunikációjuk fejlesztésében. Az egyesület műhelyfoglalkozásokat és mesterkurzusokat is tart, valamint közösségi oldalain népszerűsíti a fekete vállalkozásokat, Instagram oldalát közel 60 ezren követik. Az egyesület honlapjának tájékoztatása szerint az általuk népszerűsített márkákat nagy körültekintéssel válogatják ki, hogy minőségi és etikai szempontból egyaránt megfeleljenek az elvárásoknak társadalmi és környezeti szinten – írta meg a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére