Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Békési Marcell Kristóf

2020.10.22. 06:59

Pál apostol mintha személyesen Ferenc pápának írná a „rómaiakhoz” címzett levelét, amelyben sokadszorra világosan megfogalmazza, hogy a homoszexualitásnál még nagyobb bűn ennek az életformának a propagálása.

Valószínűleg könnyebb dolga van most egy hívő reformátusnak, mint egy katolikusnak, miután megnézte a Ferenc pápával készült új dokumentumfilmet.

Az argentin egyházfő ugyanis tegnap beállt az LMBTQ-propagandisták sorába azzal, hogy világszerte szorgalmazza a homoszexuális családok elfogadását.

Szebb időkben, nem is olyan sok évtizeddel ezelőtt még János Pál pápa nevezte a homoszexuális propagandát a gonosz eszközének, Ferenc azonban nemcsak elődjével kel vitára, hanem magával a Bibliával is.

Gyakran hangoztatott érv a Biblia ellen, hogy a keresztények sem minden ott leírt parancsolatot tartanak meg, nézzük csak meg az Ószövetségben olvasható parancsolatokat (körülmetélés, kóser étkezés stb.), ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy Krisztus világosan fogalmazott ezekkel a gyakorlati élettel kapcsolatos törvényekkel kapcsolatban: nem ti vagytok a törvényért, hanem a törvény van értetek.

A szodómia – és úgy összességében a paráznaság – elítélése viszont nem ilyen harmadlagos parancsolat a zsidók számára, hanem a zsidó-keresztény-muszlim hit alapköve.

Elítélése pedig nem egy elejtett félmondatban található valamelyik próféta könyvében, hanem – hogy a tízparancsolatról ne is beszéljünk – a Biblia utolsó, hozzánk – és a krisztusi tanításhoz – időben legközelebb álló forrásában.

Nem is egyszer, rengetegszer.

Én most egyet osztanék meg, Pál levelét a római keresztény gyülekezethez. A levél születésének apropóját az adta, hogy miután Claudius császár meghalt, a város 50 ezer fős zsidó – keresztény zsidó – lakossága visszatérhetett az örök városba, a görög és zsidó keresztények között pedig feszültség alakult ki a krisztusi parancsolatok értelmezése miatt, és hogy pontosan kikre is vonatkozik a megváltás.

Pál apostol levele Ferenc pápának

Pál, Krisztus Jézus szolgája, elhívott apostol, akit az Isten kiválasztott arra, hogy hirdesse evangéliumát, amelyet prófétái által a szent iratokban előre megígért. Az ő Fiáról szól ez az evangélium, aki test szerint Dávid utódaitól származott, a Szentlélek szerint pedig a halottak közül való feltámadásával Isten hatalmas Fiának bizonyult. Ez a Jézus Krisztus a mi Urunk, aki által kegyelmet és apostolságot kaptunk arra, hogy az ő nevéért hitre és engedelmességre hívjunk fel minden népet: akik közé tartoztok ti is, mint Jézus Krisztus elhívottai.

Mindazoknak Rómában, akik az Isten szerettei, akiket ő elhívott és megszentelt: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.

Először is hálát adok az én Istenemnek Jézus Krisztus által mindnyájatokért, hogy hiteteknek az egész világon híre van. Mert tanúm az Isten, akinek teljes lelkemmel szolgálok az ő Fia evangéliumával, hogy szüntelenül megemlékezem rólatok, és szüntelenül kérem imádságaimban, hogy Isten akaratából egyszer már el tudjak menni hozzátok. Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis, hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által. Szeretném, testvéreim, ha tudnátok: sokszor feltettem magamban, hogy elmegyek hozzátok, de mindeddig megakadályoztattam abban, hogy közöttetek is legyen munkámnak valami gyümölcse, ahogy a többi nép között is volt.

Görögöknek és barbároknak, bölcseknek és tudatlanoknak egyaránt adósa vagyok.

Azért szívem szerint kész vagyok az evangéliumot hirdetni nektek is, akik Rómában vagytok.

Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az,

minden hívőnek üdvösségére, elsőként zsidónak, de görögnek is, mert Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki benne hitből hitbe, ahogyan meg van írva: „Az igaz ember pedig hitből fog élni”.

Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, azok ellen, akik gonoszságukkal feltartóztatják az igazságot.

Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük, hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.

Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével.

Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen.

Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket.

Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.

És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. Ezért tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, viszálykodással, álnoksággal, rosszindulattal; besúgók, rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok.

Ők ugyan megismerték Istennek azt az elhatározását, hogy akik ilyeneket cselekszenek, méltók a halálra, mégis

nem csak maguk cselekszik ezeket, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket művelnek.

 

A legfontosabb talán az olvasmányból nem az, hogy Pál apostol sokadszorra is leírja, hogy a homoszexualitás nemcsak hogy bűn, de egy olyan életvitelhez vezet, ami más bűnöket is magával fog rántani, hanem az, hogy

keményebben elítéli azokat, akik ezt a homoszexualitást hirdetik, mint azokat, akik gyakorolják.

Feltételezem, Ferenc pápa is olvasta Pál levelét a rómaiakhoz. A kérdés már csak az, milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyen megnyilatkozásokat tegyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére