Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fogják szexuális bűnelkövetőknek nevezni az elítélteket, mert az felzaklatja őket

888.hu

2021.11.24. 17:00

Colorado államban a szexuális bűnelkövetőkkel foglalkozó testület megszavazta a „szexuális bűnelkövető” kifejezés törlését, mert az zavarhatja az ilyen jellegű bűncselekmények miatt elítélteket.

 

„A testület november 19-i döntése nem változtatja meg a büntetőjogi eljárásokban használt nyelvezetet, a coloradói szexuális bűnözők nyilvántartását vagy magának a szexuális bűnözőket kezelő bizottságnak a nevét” – számolt be a döntésről a Summit News.

„Vonatkozik azonban a felnőtt szexuális bűnelkövetők viselkedésének megfigyelésére, értékelésére és kezelésére vonatkozó szabványokra és iránymutatásokra.”

A döntés értelmében ahelyett, hogy szexuális bűnözőknek neveznék őket, mostantól „szexuális bűncselekményeket elkövető felnőttekként” fognak hivatkozni rájuk.

A Denver Post szerint a változtatásra azért kerül sor, mert a szexuális bűnözők „kemény” bánásmóddal szembesültek, és ez ellentétes a rehabilitáció céljával.

Ahogy nemrég lapunk is megírta, az amerikai büntetés-végrehajtási intézetekben megjelent egy woke-útmutató a börtönőrök számára, amely arra buzdít, hogy a rabokra „bebörtönzött vagy fogva tartott emberként”, míg a bíróság előtt állókra „előzetes letartóztatásban lévőként vagy vádlottként” hivatkozzanak, a visszaeső bűnözőket pedig „korábban bebörtönzött embereknek” nevezzék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

A zöldek egyik nagy választási ígérete a legális spangli volt. Sokan várták, hogy hasonlóan, mint az USA több államában, Németországban sem számítson bűncselekménynek a marihuánás cigaretta élvezete. „Bevezetjük a kannabiszt a felnőttek élvezeti cikkjeként és külön, erre kijelölt üzletekben fogjuk árusítani” – hangzott el több politikus szájából. Ám az ügy jócskán csúszásban van és elképzelhető, hogy csak 2023-ra realizálható.

Márki-Zay szerint a „büdös embereknek” gyakrabban kellene fürdeniük

Márki-Zay szerint a „büdös embereknek” gyakrabban kellene fürdeniük

Aki meg nem büdös, az örülhet: kevesebbet kell költenie szappanra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére