Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem elég befogadó a halloween és a Valentin-nap

Woke-figyelő

2021.10.18. 18:00

Woke-figyelő – Új sorozat a 888.hu-n!

Már a gyerekek élményei sem szentek, a cancel culture az ünnepeket is elérte. A legújabb haladó őrület részeként több általános iskolában betiltották a közelgő halloweent, valamint a Valentin-napot. Az ok, hogy ezek az évszázadok óta ünnepelt események nem elég befogadók, és rosszul érinthetik a színes bőrű gyerekeket.

Nincs megállás, mindenféle fék nélkül dübörög tovább a woke-ideológia vonata a tengerentúlon. Bár eddig nem volt semmiféle gondjuk az embereknek a különböző nemzetközi ünnepekkel, a legújabb hírek szerint most már problémát jelent a halloween és a Valentin-nap, mert nem elég befogadó. Emiatt a gyerekeknek nem lesz alkalmuk megünnepelni ezeket az eseményeket a michigani East Lansingben, az ottani tankerület ugyanis úgy döntött, hogy a hozzá tartozó iskolákban nem tartják meg ezt a két ünnepet. A szülőknek írt levél szerint az általános iskolák vezetősége úgy látja, hogy ezek az ünnepek igazságtalanok azokkal a diákokkal szemben, akik nem vesznek részt azokban. A vezetők pedig éppen most kezdik jobban megérteni a méltányosság és a befogadás elveit, aminek a jelek szerint ez a döntés is része.


A levélben azt írták, hogy a halloween bulikkal és parádékkal jár, azonban vannak diákok, akik nem ünneplik a halloweent, vagy egyenesen félnek tőle. A Valentin-nap esetében azt találták problémásnak, hogy sok diák úgy érzi, kimarad belőle. A tankerületi vezetés szerint ráadásul néhány családot kényelmetlenül érint az a gondolat, hogy a fiúk és lányok megajándékozzák egymást, illetve az is, hogy ez az ünnep kifejezetten a szerelemre koncentrál.

De egyéb kifogásokkal is elő tudtak rukkolni a tankerületben az ünnepek betiltására. Az is szerepelt az indoklásban, hogy ezek az ünnepek csak elvonják a diákok figyelmét, akiket ilyenkor a tanárok még nehezebben tudnak fegyelmezni. Ugyanakkor a vezetők arról igyekeztek biztosítani a szülőket, hogy a betiltott ünnepek helyett egyéb lehetőségeket kínálnak majd, amelyek mindenki számára jó mókák lesznek.

Nem a michigani tankerület az első hely az Egyesült Államokban, ahol idén a gyerekek nem ünnepelhetik a halloweent. Egy washingtoni általános iskolában már október elején bejelentették, hogy idén nem lesz halloweeni parádé – a tantestület szerint ugyanis az esemény kirekesztő azon színes bőrű diákokkal szemben, akik nem tartják ezt az ünnepet. A seattle-i állami iskolák szóvivője szerint ezek a diákok még kérték is, hogy különítsék el őket, amíg tart a parádé. Az általános iskolában a döntést végül a faji méltányossággal foglalkozó csoport hozta meg, amely elmondása szerint már öt éve foglalkozott a témával.


A szülőknek itt azt az utasítást adták, hogy ne engedjék a gyereküket beöltözni az iskolában, mivel a jelmezek kényelmetlenül érinthetik azokat a családokat, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. A jelmezes bulik helyett a gyerekek befogadó eseményeken vehetnek majd részt, ahol az őszi időszakról és az őszi művészetről tanulhatnak.

A magukat felettébb haladó gondolkodásúnak tartók döntése azonban nem nyerte el a tetszését a Fox News csatornának. Jesse Watters az ügy hallatán bejelentette, hogy a csatorna cukorkákat fog küldeni a gyerekeknek abba a washingtoni iskolába, ahol „betiltották a halloweent, mert rasszistának tartották”. A műsorvezető hozzátette, hogy a jelek szerint hasonlóan kell tenniük a michigani iskolák esetében, amelyek a halloween mellett a Valentin-napot is betiltották. Az ügyben egy másik tévés személyiség, Matt Walsh is megszólalt, aki rámutatott, hogy a befogadás jegyében a legtöbb esetben valójában megszabadulni akarnak a dolgoktól, nem pedig ténylegesen befogadni azokat. Hasonlóképpen nem vonják be az ünneplésbe az embereket, inkább eltörlik az eseményeket.

A két férfi arról is beszélgetett, hogy jelenleg azon aggódnak az emberek, hogy a gyerekek kényelmetlenül érezhetik magukat egy jelmez miatt. Ez egyébként egy sokkal nagyobb problémára mutat rá, miszerint a gyerekeket védeni akarják mindenféle kényelmetlen érzéstől, ez azonban nem készíti fel őket a való világra. Ráadásul miközben egyvalaki kényelmetlenül érzi magát, 99 másik ember jól szórakozik, mégis attól a 99-től akarnak megszabadulni az egy érdekében. A valóságban ez nem így működik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ők merik kioktatni Kövér Lászlót?

Ők merik kioktatni Kövér Lászlót?

Önkritika, az nincs, gyűlölködés, az van. Nézzük meg, kik követelik a házelnök lemondását!

Nőtt a genderideológiát elutasítók száma Magyarországon

Az Alapjogokért Központ új közvélemény-kutatásából kiderült, hogy hazánkban egyre többen utasítják el a genderideológiát és annak állításait.

Már nemcsak a múltat akarják elpusztítani, hanem a jövőt is

Már nemcsak a múltat akarják elpusztítani, hanem a jövőt is

Elképzelhető, hogy a woke-ideológia követői már nemcsak a múltat akarják eltörölni, hanem tönkre akarják tenni a jelent, és a jövőt is irányítani akarják.

A Notre-Dame is a woke-ideológia áldozatává válhat

A Notre-Dame is a woke-ideológia áldozatává válhat

A 2019-es tűzvészben megsérült katedrális külsejét az eredetinek megfelelően állítanák helyre, a belső tér viszont bizarr átalakítás áldozata lehet.

A Népszava elismerte Kövér igazságát, ami orrba verte az ellenzéket

A Népszava elismerte Kövér igazságát, ami orrba verte az ellenzéket

Úgy fest, gumicsonttá kezd silányulni Kövér László házelnök másfél évvel ezelőtti, a balliberális portálok révén a napokban kiszivárogtatott beszéde.

Rogán Antal: A gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítjuk

A miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán bejelentette, hogy a témában jövőre tartandó népszavazás előtt a kormány „erős kampányt” folytat majd.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére