Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem elég befogadó a halloween és a Valentin-nap

Woke-figyelő

2021.10.18. 18:00

Woke-figyelő – Új sorozat a 888.hu-n!

Már a gyerekek élményei sem szentek, a cancel culture az ünnepeket is elérte. A legújabb haladó őrület részeként több általános iskolában betiltották a közelgő halloweent, valamint a Valentin-napot. Az ok, hogy ezek az évszázadok óta ünnepelt események nem elég befogadók, és rosszul érinthetik a színes bőrű gyerekeket.

Nincs megállás, mindenféle fék nélkül dübörög tovább a woke-ideológia vonata a tengerentúlon. Bár eddig nem volt semmiféle gondjuk az embereknek a különböző nemzetközi ünnepekkel, a legújabb hírek szerint most már problémát jelent a halloween és a Valentin-nap, mert nem elég befogadó. Emiatt a gyerekeknek nem lesz alkalmuk megünnepelni ezeket az eseményeket a michigani East Lansingben, az ottani tankerület ugyanis úgy döntött, hogy a hozzá tartozó iskolákban nem tartják meg ezt a két ünnepet. A szülőknek írt levél szerint az általános iskolák vezetősége úgy látja, hogy ezek az ünnepek igazságtalanok azokkal a diákokkal szemben, akik nem vesznek részt azokban. A vezetők pedig éppen most kezdik jobban megérteni a méltányosság és a befogadás elveit, aminek a jelek szerint ez a döntés is része.


A levélben azt írták, hogy a halloween bulikkal és parádékkal jár, azonban vannak diákok, akik nem ünneplik a halloweent, vagy egyenesen félnek tőle. A Valentin-nap esetében azt találták problémásnak, hogy sok diák úgy érzi, kimarad belőle. A tankerületi vezetés szerint ráadásul néhány családot kényelmetlenül érint az a gondolat, hogy a fiúk és lányok megajándékozzák egymást, illetve az is, hogy ez az ünnep kifejezetten a szerelemre koncentrál.

De egyéb kifogásokkal is elő tudtak rukkolni a tankerületben az ünnepek betiltására. Az is szerepelt az indoklásban, hogy ezek az ünnepek csak elvonják a diákok figyelmét, akiket ilyenkor a tanárok még nehezebben tudnak fegyelmezni. Ugyanakkor a vezetők arról igyekeztek biztosítani a szülőket, hogy a betiltott ünnepek helyett egyéb lehetőségeket kínálnak majd, amelyek mindenki számára jó mókák lesznek.

Nem a michigani tankerület az első hely az Egyesült Államokban, ahol idén a gyerekek nem ünnepelhetik a halloweent. Egy washingtoni általános iskolában már október elején bejelentették, hogy idén nem lesz halloweeni parádé – a tantestület szerint ugyanis az esemény kirekesztő azon színes bőrű diákokkal szemben, akik nem tartják ezt az ünnepet. A seattle-i állami iskolák szóvivője szerint ezek a diákok még kérték is, hogy különítsék el őket, amíg tart a parádé. Az általános iskolában a döntést végül a faji méltányossággal foglalkozó csoport hozta meg, amely elmondása szerint már öt éve foglalkozott a témával.


A szülőknek itt azt az utasítást adták, hogy ne engedjék a gyereküket beöltözni az iskolában, mivel a jelmezek kényelmetlenül érinthetik azokat a családokat, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. A jelmezes bulik helyett a gyerekek befogadó eseményeken vehetnek majd részt, ahol az őszi időszakról és az őszi művészetről tanulhatnak.

A magukat felettébb haladó gondolkodásúnak tartók döntése azonban nem nyerte el a tetszését a Fox News csatornának. Jesse Watters az ügy hallatán bejelentette, hogy a csatorna cukorkákat fog küldeni a gyerekeknek abba a washingtoni iskolába, ahol „betiltották a halloweent, mert rasszistának tartották”. A műsorvezető hozzátette, hogy a jelek szerint hasonlóan kell tenniük a michigani iskolák esetében, amelyek a halloween mellett a Valentin-napot is betiltották. Az ügyben egy másik tévés személyiség, Matt Walsh is megszólalt, aki rámutatott, hogy a befogadás jegyében a legtöbb esetben valójában megszabadulni akarnak a dolgoktól, nem pedig ténylegesen befogadni azokat. Hasonlóképpen nem vonják be az ünneplésbe az embereket, inkább eltörlik az eseményeket.

A két férfi arról is beszélgetett, hogy jelenleg azon aggódnak az emberek, hogy a gyerekek kényelmetlenül érezhetik magukat egy jelmez miatt. Ez egyébként egy sokkal nagyobb problémára mutat rá, miszerint a gyerekeket védeni akarják mindenféle kényelmetlen érzéstől, ez azonban nem készíti fel őket a való világra. Ráadásul miközben egyvalaki kényelmetlenül érzi magát, 99 másik ember jól szórakozik, mégis attól a 99-től akarnak megszabadulni az egy érdekében. A valóságban ez nem így működik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére