Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem a migránsoknak kell integrálódniuk, hanem a fehéreknek kell alkalmazkodniuk hozzánk - üzeni egy migráns értelmiségi

888.hu

2018.09.01. 19:01

Kezd kibújni a szög a zsákból. "Nem a bevándorlóknak kell integrálódni, hanem neked" - üzeni egy muszlim írónõ a brit õslakosoknak. Cikkünk fõszereplõje Ruqaya Izzidien, aki publikált már a The New York Timesban, a Guardianben, a BBC-nél vagy épp az Al Jazeera angol nyelvû kiadásában.

Kezd kibújni a szög a zsákból. "Nem a bevándorlóknak kell integrálódni, hanem neked" – üzeni egy muszlim írónő a brit őslakosoknak. Cikkünk főszereplője Ruqaya Izzidien, aki publikált már a The New York Timesban, a Guardianben, a BBC-nél vagy épp az Al Jazeera angol nyelvű kiadásában.

A bevándorlóknak nem kell integrálódniuk, neked kéne"

– olvasható az alaraby.co.uk oldalon, amely egy angol nyelvű portál a nagy-britanniai araboknak. Ez a címe annak a cikknek, amelyet Ruqaya Izzidien írt, és amelyben a muszlim értelmiségi hölgy kifejti, hogy nehogy már neki kelljen alkalmazkodnia a "fehér többséghez". Mégpedig azért nem kell alkalmazkodni, mert az európai fehérek bizony rasszisták egytől egyig.

Izzidien egy iraki család sarja, ám gyerekkorát Nagy-Britanniában, Walesben töltötte. Az anyanyelve angol, a szigetországban végezte iskoláit.

A cikk nagy részében azokat a sérelmeit sorolja fel gyerekkorából, amelyeket Nagy-Britanniában szenvedett el. Ezek egy részét valóban lehet akár rasszista indíttatású kérdésfeltevéseknek, gúnyolódásnak is venni, azonban egy részük szinte bizonyosan félreértésből, egyszerű kíváncsiságból, tudatlanságból elhangzó mondat volt.

Nézzük, hogy a fekete öves walesi rasszisták mely mondatokkal, cselekedettel és kérdésekkel sértették vérig Izzidient – persze csak az érdekesebbek közül.

  • A tanárok a nő leírása szerint kedvelték, és iskola utáni feladatokkal bízták meg, amelyeket remekül teljesített;
  • Egy alkalommal véradás alatt furcsán viselkedett. Különböző hangokat adott ki, amelyek megnyugtatták. Erre a nővér megkérdezte: "az anyanyelveden beszélsz ilyenkor, ugye?";
  • Az egyik tanár megkérte, hogy fordítson egy jordániai fiúnak;
  • Hova valósi vagy? Mondj valamit az anyanyelveden! – kérte egy fiú az osztályából, akivel már öt éve voltak osztálytársak. (Úgy tűnik, hogy a szimplán hülyék is rasszisták lettek – szerk.);
  • Milyen ételek vannak a hazádban?;
  • "Milyen a hajad? Miért van rajtad kendő? Miért rejted el a hajad" – kérdezték tőle számtalan alkalommal. (Persze, unalmas lehet mindig válaszolni, de ha nem kellemetlen a válasz, akkor ez a kérdés miért rasszista? Nem lehet, hogy van, aki tényleg nem tudja miért kell eltakarnia a haját? – szerk.);

A konklúzió nem marad el, Izzidien szerint erről is a fehérek tehetnek.

"Az integráció – egy alapból problémás elképzelés, amellyel érdemes lenne felhagyni és a befogadást részesíteni előnyben – egy legenda, legalábbis ahogy én tudom.

Ahelyett, hogy a külföldieknek azt mondanátok, hogy asszimilálódjatok, ahelyett Nagy-Britanniának mélyen magába kellene néznie. Mert a részvétel nem hoz magával elfogadást is a kisebbségek számára" – kezdi Izzidien.

Ahhoz, hogy harmónia legyen a multikulturális Nagy-Britanniában, nem a bevándorlóknak kell integrálódnia, hanem a fehér többségnek. Egészen addig, amíg a többség úgy gondol a színes bőrűekre, mint egyfajta érdekes látványosságra, addig az ország egzisztenciális válságban marad, amelyben a brit gyerekek kívülállóként nőnek fel"

– írja.

A tanulságot pedig már mi tesszük hozzá.

Ha egy bevándorlótól megkérdezed, hogy honnan jött és ott milyen szokások vannak érvényben, akkor rasszista vagy. A fehér többség pedig kussoljon, és jobb ha alkalmazkodik a bevándorlókhoz. Így is túl sok van már a számláján...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére