Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most már ezt is tudjuk: ilyen a „leszbikus divat”

888.hu

2022.03.17. 13:30

Igazából csak a '80-as évek divatja köszön vissza.

 

Jill Gutowitz újságíró ünnepelte, hogy a „leszbikus divat” az A-listás sztároknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvend.

 

Bő zakók, Dr. Martens cipők – ezek az LMBTQ és a kitartás eszközei”

– írta Gutowitz a Harper’s Bazaar cikkében.

 

 

Azok a ruhák, amelyek egykor a queer-nők kiváltságai voltak, most népszerűvé váltak a vörös szőnyegeken és az utcai divatban is”

– mondta, majd hozzátette: „Egy heteroszexuális nőt overallban, Tevas szandálban és kendőben látni kissé megdöbbentő lehet, de egy olyan ember számára, aki egy mélyen homofób kultúrában nőtt fel, a leszbikus divat mainstreamként való megjelenése felemelő érzés.”

 

A szerző több példát is felhozott arra, hogy szerinte divatba jött a leszbikus megjelenés, felidézte többek között Kristen Stewart Spencer sajtókörútján viselt tweed zakóját és széles szárú nadrágját”, valamint olyan hetero sztárok viseletét, mint például Dakota Johnsont, Zendayat és Cate Blanchett-et.

 

Azt mondta, hogy bár izgatottan várja a legújabb divatirányzatot, „neheztel” amiatt, hogy a hetero nőket dicsérik a stílus átvételéért, amiért korábban a meleg nőket „megszégyenítették”.

 

 

Azonban úgy tűnik, nem mindenki értett egyet a szerzővel. A Twitteren néhányan rámutattak arra, hogy az általa leszbikusnak nevezett ruhák felé mutató trend inkább úgy néz ki, mintha visszatérnének a '80-as évek divatirányzataihoz – egy olyan időszakhoz, amikor a sztárok és a kifutómodellek inkább úgynevezett férfias megjelenést viseltek túlméretezett kabátokkal, laza nadrágokkal és vaskos Dr. Martensekkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére