Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mit és hol szorít a bikini?

Jánosy Károly

2021.04.28. 18:30

Megszüntetné a strandkézilabdázó lányok egyenruháját Morten Stig Christensen, a Dán Kézilabda-szövetség főtitkára. Az idők szavát tisztán halló szakember szerint a mérkőzéseken nem helyes az eddig megszokott – sőt előírásszerű – szűk sportmelltartó és bikinialsó viselése. Különösen mostanában, a feminista harcálláspontokról zúdított össztűz idején, hiszen a nők megkülönböztetéséről, jogairól folyik a vita, és ilyen puskaporos levegőben jobb, ha mellőzik a lányok a domborulatokat is láttató ruhát.

 

„Azt tapasztalhatjuk, hogy vannak olyan játékosok, akik nem érzik jól magukat a minimalista játékruhában” – indokolta felvetését Christensen, aki mögé a norvégok is felsorakoztak. Dicséretes Skandinávia erkölcscsősz szerepvállalása, bár némileg árnyalja a képet, hogy a hatvanas-hetvenes évek tájékán a vasfüggöny mögött irigykedve hallgattuk a vikingföldet megjárt kiváltságosok beszámolóit. A nyáron is kapható banán és a részletre vehető Volvo mellett arról is szó esett, hogy ott fenn, északon szabadon vehetsz pornóújságot, -filmet és egyéb szexuális töltettel bíró rekvizitumokat. Frissen, ropogósan.

Mostanában visszafelé megyünk az északi úton. A hatvanas években szinte forradalom söpörte el a vaskalapos konzervatívok nézetét, akik szerint Mary Quant miniszoknyája, a strandokon viselt falatka bikini bujaságra, erkölcstelenségre, paráználkodásra és szabad szerelemre ösztönzi a fiatalságot. A mai, modern haladárok most hasonló vagy még nagyobb buzgalommal vetik bele magukat a küzdelembe, és a szoknyahossz gyors rövidülését utólag megbánva követelik a nőket lealacsonyító, szexuális tárgyként kezelő ruházat korlátozását, betiltását. Mintha egy földig érő szoknyából kivillanó karcsú boka nem bírna erotikus töltettel.

Bár ha a nem is olyan távoli jövőben megszokott lesz a versenypályákon, mérkőzéseken a férfiból nővé operált transznemű sportolók látványa, akkor talán nem olyan nagy baj, ha a lehető legtöbbet takarja a ruha.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére