Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért is nagy probléma a gyerekeknél a genderideológia támogatása?

Woke-figyelő

2021.11.12. 18:20

Ahogy egyre nagyobb teret nyer a genderideológia a legfiatalabbak körében is, úgy vetődik fel egyre több probléma. Például joggal merül fel a kérdés, hogy a gyerek első transzneműséggel kapcsolatos kijelentésére miért állnak be a szülők a genderideológia mögé, ahelyett hogy elmagyaráznák neki a biológiai és társadalmi alapelveket.

 

Újabb könyv jelent meg nemrég, amely egy transznemű kisgyerekről szól, így tovább nőtt a genderideológiát a gyerekek körében népszerűsítő művek száma. A könyv címe Calvin, a főszereplő neve, aki állítása szerint mindig is fiú volt, csak a világ nem látta őt annak. A két szerző, J. R. és Vanessa Ford tulajdonképpen a saját történetét dolgozta fel, ugyanis két gyermekük közül az egyik, Ellie transznemű, ő ihlette a könyvet.

A család elmondása szerint a lány ötévesen (!) állt elő azzal, hogy ő valójában transznemű. Az apuka úgy fogalmazott, hogy az átmenet egy szeretetteljes és tanulságokkal teli folyamat volt számukra, közben pedig alaposan utánajártak annak, hogyan tudják a leginkább támogatni lányukat a nemváltásban.

Ezen a ponton azonban felmerül a kérdés, hogy valójában miért az a legkézenfekvőbb reakció a szülők számára, ha egy ötéves gyereknek támogatják a nemváltását. Maga a „nemi megerősítés” (gender affirmation) természetesen azon az alapon nyugszik, hogy csupán alapvető tisztelet és kedvesség kérdése, hogy elfogadd, ha valaki a biológiai nemétől eltérően azonosítja magát, ahogyan azt a National Review oldalán is elemzik. De mi a helyzet akkor, ha ezt egy öntudattal szinte még alig rendelkező gyerek teszi? Miért kell az ártatlanságra ideológiával válaszolni?

A Calvin című könyvben könnyen fel lehet fedezni a genderideológia elveit. Amikor a gyerek elmondja a szüleinek, hogy ő valójában fiú, akkor az apukája azt válaszolja neki, hogy ők akkor is szeretik, ha fiú, ha lány, ha egyik sem, vagy esetleg mindkettő. Majd elmagyarázza neki, hogy az őt jellemző szó a „transznemű”, ami azt jelenti, hogy míg a külvilág valamilyen neműnek látja, addig ő belül másnak érzi magát. J. R. és Vanessa Forddal korábban az amerikai NPR közszolgálati rádió készített interjút, amelyben az anyuka elmesélte, hogy a lányuk esetében sokáig nem használták a transznemű szót, mert nem akarták konkrétan megnevezni az állapotát. Amikor azonban végül mégis használták a kifejezést, miután egy hasonló témájú gyerekkönyvet olvastak fel neki, az anyuka elmondása szerint Ellie-nek még a lélegzete is elállt, és egyből kijelentette, hogy ez ő, ez a megfelelő szó az ő helyzetére. Ezen a ponton joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy 5-6 éves gyerek honnan tudja, mi pontosan a transznemű szó jelentése, és honnan tudja, hogy az jellemzi őt.

Ahogy arra a National Review cikke is rámutat, a szülő válasza az is lehetett volna, hogy elmagyarázza a gyerekének, hogy a valóságban ő továbbra is kislány, a teste is olyan, mint egy kislányé, később pedig, ha felnő, női teste lesz, mint az édesanyjának. Ettől függetlenül, ha szeretne, játszhat fiús ruhákban, ezzel nincs semmi baj, de ez nem változtat a biológiai valóságon. Bár, mint ahogy a genderideológiával kapcsolatban oly sokszor lehet látni, a támogatóknak a biológiai tények már semmit nem jelentenek.

Egyre több olyan könyv lát napvilágot, amellyel a gyerekeket célozzák meg, és amely a nemváltásról, az LMBTQ-családokról vagy a rasszizmusról és a woke-ideológiáról szól. Ilyen például a tavaly megjelent Antirasszista bébi, amelyet Ibram X. Kendi írt. A szerző szerint fontos, hogy a szülők antirasszista gyerekeket neveljenek fel, ehhez pedig kilenc lépést ír le, amelyeket megtéve elfogadóbbá lehet válni. A könyvet újszülöttkortól hároméves korig ajánlják, azonban a mű némiképp elszakad a valóságtól, amikor azt írják benne a szinte még öntudattal sem rendelkező kicsiknek, hogy a probléma gyökerét a politikában kell keresni. Hasonló témájú könyve jelent meg Mahogany L. Browne-nak is, Woke Bébi címmel, amelyben arról lehet olvasni, hogy a woke-kisgyerek a levegőbe emeli az öklét, és igazságért kiált.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére