Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menstruációs termékeket helyeznek el az iskolák a fiúmosdókban, mert joguk van hozzá

888.hu

2022.05.05. 09:30

Portland után Oregon állam is bevezeti azt a progresszív politikát, mely szerint a menstruáció nem tesz különbséget sem szexuális irányultság, sem nemi identitás között.

 

Oregon minden állami iskolájában – beleértve az általános iskolákat is – hamarosan kötelező lesz a fiú mosdókban tamponokat és más női termékeket biztosítani, „használati utasítással” együtt.

 

Az előírás az állam új „Menstruációs Méltóság” törvény kapcsán született, amelyet a demokrata Kate Brown kormányzó tavaly írt alá.

A rendelkezés előírja, hogy a menstruációs termékeket „minden diák mosdójában” elérhetővé kell tenni.

 

A törvény elfogadását követően az oregoni oktatási minisztérium kidolgozott egy „Orvosi méltóság a diákoknak” nevezetű eszköztárat, amelyben olvashatóak a határozat előírásai és követelményei.

 

Azonnali hatállyal minden iskolának legalább két mosdóban menstruációs termékadagolót kell elhelyeznie. De 2023 júniusától minden diákmosdóban kötelező lesz az adagolók elhelyezése.”

– jelentette a KGW-TV.

 

Sasha Grenier, a minisztérium szexuális egészségügyi szakértője elmondta:

Ez az új program segít a diákoknak abban, hogy aktívan részt vegyenek az órákon és az iskolai tevékenységekben, mivel enyhíti a gazdasági terheket és a szégyenérzetet, amelyek gyakran akadályozzák a menstruáló embereket az oktatáshoz való hozzáférésben.”

 

Michela Bedard, a portlandi székhelyű PERIOD érdekvédelmi csoport ügyvezető igazgatója sajtóközleményében hozzátette, hogy „ez egy progresszív politika, de egyben kétpárti is, mert a menstruáció nem tesz különbséget faj, osztály vagy politikai hovatartozás alapján”.

 

A menstruáció nem tesz különbséget szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján sem.

 

A törvény betartására vonatkozó állami források tele vannak olyan befogadó kifejezésekkel, mint „menstruáló diákok” és „menstruáló és nem menstruáló diákok”. A minisztérium szerint a törvény a „menstruációs egyenlőséget” segíti elő.

 

Az új törvény célja, hogy „megerősítse a transznemű, interszexuális, nem bináris és kétnemű diákok menstruációs méltósághoz való jogát”.

 

A hírek szerint a portlandi állami iskolák izgatottan várják, hogy minden mosdóhelyiségre bevezessék a törvény rendelkezésit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére