Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megválasztották az első transznemű képviselőt

888.hu

2021.11.30. 12:20

Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt – a politikai korrektség jegyében –, és reméli, hogy határozottan tudja majd képviselni a nők és az LMBTQ-közösség jogait.

 

Emilia Schneider az első transznemű személy, akit beválasztottak a chilei nemzeti kongresszusba. A 25 éves aktivista neve akkor vált ismertté, amikor a Chilei Egyetem diákszövetségének elnökeként több mint 42 ezer diákot képviselve részt vett a chilei Estallido Social (Társadalmi Kitörés) elnevezésű tüntetéseken.

Schneider több mint 26 ezer szavazatot kapott az országos választáson, ő képviseli majd Santiago de Chile 10. körzetét.

Történelmi győzelme ellenére Schneider elismerte, hogy vegyes érzésekkel készül Chile új elnökének megválasztására. Fél egy esetleges szélsőjobboldali győzelemtől, amely meggyőződése szerint árthat az LMBTQ-közösségnek.

Az LMBTQ-közösség és a nők jogainak biztonsága, méltósága és sérthetetlensége forog kockán”

– mondta a Merco Press szerint.

Chilében december 19-én lesz a választás, amelyen a jobboldali José Antonio Kast és a baloldali Gabriel Boric között dől el, ki ülhet az elnöki székbe.

Az első, november 21-i fordulót Kast nyerte, de egyik jelölt sem szerezte meg a végső győzelemhez szükséges 50 százalékot.

Kast korábban ellenezte a házassági egyenlőséget és az abortuszt, amit

Schneider erősen kifogásolt, és gyűlöletkeltőnek minősített.

Az elmúlt évtizedben Chile számos előrelépést tett az LMBTQ-jogok terén, 2015-ben például legalizálták az azonos nemű párok polgári házasságát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Észak-Korea győzelmet hirdetett a Covid felett

Kim Dzsong Un eltörölte a járvány miatti korlátozásokat.

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter gyorson szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A számot a román David Popovici világcsúccsal nyerte.

Határozott, migrációellenes üzenettel robbantotta be kampányát a Salvini vezette Liga

Olaszország jelképes helyszínein indította el választási kampányát a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga, mely Lampedusán megvilágította a migránsok érkezési helyszíneként ismert kikötőt, Milánóban a közbiztonságilag veszélyes központi pályaudvart, Rómában pedig az adóhivatal és a nyugdíjintézet székházát péntek este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére