Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglehet, hogy az ellenzék jövőre már az iszlamofóbia elleni küzdelemért fog kiállni március 15-én

888.hu

2022.03.16. 11:50

Az ENSZ Közgyűlése kedden határozatot fogadott el, amelyben éppen március 15-ét az „iszlamofóbia elleni küzdelem nemzetközi napjává” nyilvánította.

 

A határozatot az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) és Pakisztán javasolta. Az OIC azért választotta éppen március 15. napját, mert ez az új-zélandi Christchurch mecsetmészárlás napja. Ezen a napon ugyanis egy Brenton Tarrant nevű ausztrál férfi 2019. március 15-én 44 embert ölt meg az Al Noor mecsetben a pénteki imaóra alatt, majd ezt követően megölt további 7 embert is egy másik mecsetben.

Tarrantot tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték feltételes szabadlábra helyezés nélkül, miután bűnösnek vallotta magát 51-rendbeli gyilkosságban, 40-rendbeli gyilkossági kísérletben és egyrendbeli terrorizmusban.

Pakisztán ENSZ-nagykövete, Munir Akram úgy látja, hogy ma a világban már valósággá vált az iszlamofóbia.

 

Megnyilvánulásai – a gyűlöletbeszéd, a diszkrimináció és a muszlimok elleni erőszak – a világ számos pontján elszaporodtak”

– mondta. Hozzátette, hogy a muszlimokkal szembeni megkülönböztetés, ellenségeskedés és erőszakos cselekmények súlyosan sértik az emberi jogaikat és vallásszabadságukat.

Az ENSZ-határozat kimondja, hogy a terrorizmust „nem lehet és nem is szabad semmilyen valláshoz, nemzetiséghez, civilizációhoz vagy etnikai csoporthoz kötni”.

Imran Khan pakisztáni miniszterelnök a Twitteren üdvözölte a határozatot:

 

Szeretnék gratulálni a muszlim ummának (muszlim közösségnek – szerk.), mivel ma meghallgatták a hangunkat az iszlamofóbia növekvő áradata ellen, és az ENSZ elfogadta a Pakisztán által az OIC nevében előterjesztett és mérföldkőnek számító határozatot, amely március 15-ét az iszlamofóbia elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánította.

– írta.

 

 

Ezek után kérdéses, hogy

a magyarországi ellenzék vajon a jövő évi március 15-ét mivel fogja tölteni?

 

Az 1848-as hősökre fognak emlékezni, esetleg az iszlamofóbia ellen szólalnak fel, vagy marad az unalmas, egybites orbánfóbiás szólamok? A tegnapi megemlékezésükre kilátogató „tömeget” látva nagy igény az utóbbira biztos nincs....

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére