Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kritizálja az Ubert egy transznő, mert nem engedték megváltoztatni a nevét

888.hu

2021.07.28. 17:40

Charlie Hadley-t, a nővé vált férfit sokszor „uram”-nak szólítják a sofőrök, és elmondása szerint emiatt sok kellemetlenség éri.

 

A 33 éves Charlie Hadley elmondta a Metrónak, hogy mivel transznő lett, le akarja cserélni a vezetéknevét az Uberen, hogy elkerülje a félreértéseket utazásai során. Ugyanis a keresztneve még mindig férfinév, ami ahhoz vezet, hogy a sofőrök gyakran „uramnak” szólítják.

Elmondta, emiatt nem érzi magát komfortosan, és minden alkalommal retteg, hogy valami történik vele. Közölte, hogy magyarázkodni sem szeretne a sofőröknek, hogy ő transzszemély, különösen akkor nem, amikor már ivott néhány italt.

Hadley elmesélte, hogy korábban jelentkezett sofőrnek az Uberhez, azonban soha nem vezetett, mivel állítása szerint „az autója nem volt elég új számukra”. Ám miután kitöltött egy névváltoztató űrlapot, az Ubernél állítólag azt mondták neki, hogy ez „a szigorú előírások miatt” nem lehetséges. Azzal magyarázták, hogy mivel a vezetői fiókja már regisztrálva van, ott a hozzá tartozó nevet nem szabad megváltoztatni.

Az Uber azt tanácsolta neki, hogy hozzon létre új fiókot új névvel, azonban ezt Hadley nem szeretné megtenni, mivel a jelenlegi telefonszáma a régi fiókkal van összekapcsolva.

Hadley ezért most nagyon morcos, szerinte az Ubernek rugalmasabban kellene kezelni, ha a sofőrjei szeretnék megváltoztatni a nevüket. Azt ugyan értékeli, hogy a Pride hónapjában a logójukat megváltoztatták, de úgy látszik, nem hódoltak be eléggé a lobbinak, hiszen Hadley véleménye szerint „mégsem helyezik a transzembereket a prioritások listájára”.

Az Uber szóvivője a Metrónak elmondta:

Az Uber elkötelezett a sokféleség és a befogadás mellett, és a zéró tolerancia politikáját folytatja a biológiai (szex) vagy a társadalmi nemen (gender) alapuló megkülönböztetés terén.”

 

Hozzátették, sajnálják, hogy egy felhasználó rossz tapasztalatokat szerzett velük kapcsolatban, és jelenleg vizsgálják, hogy miként orvosolhatják a problémát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére