Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a walesi egyház is áldását adhatja az azonos neműek házasságára

888.hu

2021.08.27. 16:40

Az azonos neműek házasságának megáldásáról szóló törvényjavaslatot szeptember 6-ai ülésen fontolja meg az egyház testülete, miután a tagok azt mondták, hogy „lelkipásztori szempontból fenntarthatatlan” az ilyen jellegű „szolgáltatás” betiltása.

 

Közleményükben a walesi egyház püspökei azt írták:

E rítus jóváhagyása azt jelenti, hogy a walesi egyház elfogadja, hogy két azonos nemű személy szerető és hűséges elköteleződése az élethosszig tartó hűségre és a kölcsönös kényelemre törekszik, és akik elkötelezték magukat polgári partnerségben vagy házasságban, méltók az egyház elfogadására azzal, hogy Isten áldását kérik elkötelezettségükre.”

 

Ha elfogadják, a törvényjavaslat öt évre, „kísérleti jelleggel” vezetné be az áldás lehetőségét.

A walesi püspökök a törvényjavaslatot így méltatták:

„Lépés az egyház történetének megtérése felé, amely démonizálta és üldözte a melegeket és leszbikusokat, félelemre, tisztességtelenségre és néha képmutatásra kényszerítette őket, és megakadályozta őket abban, hogy nyilvánosan együtt éljenek.”

Az indoklásban a püspökök azt írták, hogy az azonos neműek megáldásának engedélyezése a jövőben egyértelműen az azonos neműek egyházi esküvőjének engedélyezéséhez vezet.

„Ez lehetővé teheti egy házaspár számára, hogy hű és kölcsönösen elkötelezett azonos nemű párkapcsolatban éljenek, hogy megünnepeljék a házasság szertartását az egyházban” – tették hozzá a püspökök.

Hála ennek a rendkívül korszerű gondolkodásnak, hamarosan talán a walesi templomok is szivárványszínbe borulhatnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére