Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a kisebbségi csoportok elnevezése sem elég felvilágosult a woke-izmus számára

888.hu

2021.12.10. 13:40

Az Egyesült Királyságban működő műsorszolgáltatók bejelentették, hogy elhagyják a „BAME” betűszót, mert attól tartanak, hogy a kifejezés nem elég haladó.

 

Számos brit műsorszolgáltató a BAME – fekete, ázsiai és kisebbségi etnikai csoportokra utaló – rövidítés tiltása mellett döntött, miután azt egy jelentés „problémásnak” találta.

A BBC, az ITV, a Channel 4 és Channel 5 egyaránt felhagy a kifejezés használatával, és helyette konkrétabb leírásokat választ. A szó hivatalos használatban való megszüntetése figyelemre méltó, tekintve, hogy azt csak mintegy egy évtizede használják.

Ez összhangban van a Sir Lenny Henry Centre for Media Diversity jelentésében megfogalmazottakkal: a kifejezést kerülni kell a címszavakban, azt törölni kell, és soha többé nem szabad használni, sem szóban, sem írásban.

Attól tartanak, hogy a szót „az emberek a saját maguk által leírt vagy önazonos faji identitásuk helyettesítésére” használják.

A jelentés megjegyzi, hogy az „etnikai kisebbségek” kifejezés problémákat vethet fel, mivel „azáltal, hogy nem utal kifejezetten a feketékre és az ázsiai emberekre, azt nem tekintik faji fogalomnak, és magában foglalja a fehér etnikai kisebbségeket is”.

Az újságíróknak azt javasolják, hogy helyette válasszanak egy úgynevezett „nem radikális” megközelítést a rasszról szóló tudósítások során.

Ennek oka, hogy ne riasszuk el a fehér újságírókat attól, hogy a rasszokról írjanak, csak mert félnek a kifejezés félreérthetősége miatti támadásoktól.

Az utolsó dolog, amit szeretnénk, az az, hogy az újságírók kerüljék a faji és etnikai hovatartozás együttes megvitatását”

– áll a jelentésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére