Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a Disney is bemutatta első nem bináris karakterét

888.hu

2021.07.26. 16:50

Biztosra mentek: Raine Whispers hangját egy nem bináris latin-amerikai színész adta.

 

A Disney csatornán futó The Owl House (A bagolyház) című rajzfilm egy 14 éves dominikai–amerikai leány, Luz kalandjait mutatja be, miután egy portálon át egy boszorkányokkal teli világba keveredett. Ott aztán elhatározta, hogy beteljesíti nagy álmát: emberként is kitanulja a boszorkánnyá válás mesterségét.

Ebben a hónapban kezdődött el a mese második évada, amelyben a nézők az új karaktert, Raine Whisperst is megismerhették.

Raine hangját egy Avi Roque nevű latin-amerikai nem bináris színész és hangművész adja.

 

Twitter-üzenetében meg is jelölte, hogy karakterének megszólítása a they vagy a them névmásokkal lehetséges.

A rajongók nagyon örültek a hírnek, egyikük ezt írta a Twitteren:

Ez csodálatos, imádom, hogy a karakternek furcsa, nem bináris, latinx hangszínésze van, és hogy ő maga nem bináris! Ez annyira fontos a képviselet szempontjából!”

 

Egy másik tweetelő szerint azonban szürreális érzés volt hallani, ahogy már egy Disney Channelen szereplő karaktert is ezekkel a névmásokkal szólítanak meg.

A bagolyház a tavaly bemutatott első évadban is behódolt az LMBTQ-lobbinak, ugyanis megtudhattuk, hogy a rajzfilm főhőse, Luz valójában biszexuális. Az egyik részben be is mutatták, ahogy egy Amity nevű karakterrel kerül egyre közelebbi viszonyba, majd közösen mennek el egy bálba.

 

 

A műsor alkotója, Dana Terrace akkor a Twitteren megerősítette: mindig is az volt a szándéka, hogy a főszereplők között queer gyerekek is legyenek.

Kezdetben a Disney vezetői nem engedtek be a műsorokba biszexuális vagy meleg karaktereket, de tweetjében Terrace megjegyezte, hogy „makacssága meghozta gyümölcsét”, és a Disney jelenlegi vezetése támogatja őt.

 

(Borítókép: YouTube)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére