Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszistának lehet nevezni már azt is, aki borravalóval merészel kedveskedni másoknak

888.hu

2022.03.24. 19:00

Nikole Hannah-Jones, a New York Times riportere és az 1619 Project létrehozója hétfőn azt tweetelte, hogy „a borravaló a rabszolgaság öröksége”.

 

„A borravaló a rabszolgaság öröksége, és ha lehetne akkor nem borravalónak kellene lennie, hanem egyszerűen a számlában kellene szerepelnie” – írta Nikole Hannah-Jones, a New York Times riportere és az 1619 Project létrehozója. „Gondoltál már arra, hogy miért adunk borravalót, például arra, hogy miért van borravaló az Egyesült Államokban, és szinte sehol máshol?”
A 45 éves Hannah-Jones létrehozta az 1619 Projectet, amely az amerikai történelmet kívánja „átformálni” azáltal, hogy „a rabszolgaság következményeit helyezi a nemzeti narratíva középpontjába” – írta a Timesban.

A tweetje gúnyt váltott ki Phil Magness történészből, aki régóta Hannah-Jones gáncsoskodója.

 

 

„Várj, mi van?” – írta Magness, majd megjegyezte, hogy a borravaló nem csak az Egyesült Államokra korlátozódik, és közzétett egy útmutatót arról, hogyan kell borravalót adni más országokban. Hannah-Jones azt is elmondta, hogy ad borravalót, annak ellenére, hogy szerinte ez rasszista.

„Mindannyian olvassátok, amit írok, vagy nem?” – írta, miután mások a közösségi médiában neki estek a tweetje miatt. „Azt mondtam, hogy borravalót adok. Jól adok borravalót. Majdnem mindig adok borravalót. De tiltakozom az ellen, hogy kötelező borravalót adnom, függetlenül attól, hogy hogyan bánnak velem. Nem. És nem lehet jobban megsértődni rám, mint azokra a munkáltatókra, akik a minimálbérnél kevesebbet fizetnek.” – írta meg a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére