Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

LMBTQ-ellenes csillagászról neveznék el a NASA új űrteleszkópját

888.hu

2021.10.01. 18:00

Nem nyerte el az LMBTQ-közösség tetszését az ötlet.

 

Amikor majd 2021. decemberében átadjak, James Webbről, a NASA egykori igazgatójáról elnevezett, 10 milliárd dollár értékű űrteleszkópot, az lesz a világ valaha épített legnagyobb és legerősebb csillagászati távcsöve.

Azonban négy csillagász petíciót indított a teleszkóp elnevezése miatt, mivel állításuk szerint James Webb, a NASA igazgatójaként részt vett az 1960-as években történt LMBTQ-ellenes tisztogatásban.

Mi, a NASA legújabb űrteleszkópjának jövőbeli felhasználói és azok, akik majd a helyünket megöröklik, követeljük, hogy ez a távcső olyan nevet kapjon, amely méltó lesz a felfedezéseihez. Olyan nevet kell adni neki, ami egy olyan jövőt képvisel, amelyben mindannyian szabadok vagyunk”

– írták a petícióban.

Miután a kérelmet 1250-en aláírták Brian Odom, a NASA történésze bejelentette az ügy kivizsgálását.

Bill Nelson a NASA jelenlegi igazgatója közölte: „nem találtak olyan bizonyítékot, amely indokolná a James Webb űrteleszkóp átnevezését”.

Webb igazgatása során robbant ki a „Lavender Scare” névre hallgató mozgalom, mely elképzelése szerint a szövetségi kormányba homoszexuálisok „szivárogtak be”, ez a NASA-nal dolgozó LMBTQ-közösség széleskörű elbocsátását eredményezte. A csillagászok petíciójukban azt állították: véleményük szerint James Webb volt a felelős a melegek eltávolításáért.

Prescod-Weinstein, queer csillagász, – aki a NASA posztdoktori programjában vett részt, – bírálta a NASA névváltoztatással kapcsolatos vizsgálatát, és azt mondta: azt szeretné, ha az ügynökség átláthatóbbá tenné az általa vizsgált bizonyítékokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére