Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

LMBTQ-ellenes csillagászról neveznék el a NASA új űrteleszkópját

888.hu

2021.10.01. 18:00

Nem nyerte el az LMBTQ-közösség tetszését az ötlet.

 

Amikor majd 2021. decemberében átadjak, James Webbről, a NASA egykori igazgatójáról elnevezett, 10 milliárd dollár értékű űrteleszkópot, az lesz a világ valaha épített legnagyobb és legerősebb csillagászati távcsöve.

Azonban négy csillagász petíciót indított a teleszkóp elnevezése miatt, mivel állításuk szerint James Webb, a NASA igazgatójaként részt vett az 1960-as években történt LMBTQ-ellenes tisztogatásban.

Mi, a NASA legújabb űrteleszkópjának jövőbeli felhasználói és azok, akik majd a helyünket megöröklik, követeljük, hogy ez a távcső olyan nevet kapjon, amely méltó lesz a felfedezéseihez. Olyan nevet kell adni neki, ami egy olyan jövőt képvisel, amelyben mindannyian szabadok vagyunk”

– írták a petícióban.

Miután a kérelmet 1250-en aláírták Brian Odom, a NASA történésze bejelentette az ügy kivizsgálását.

Bill Nelson a NASA jelenlegi igazgatója közölte: „nem találtak olyan bizonyítékot, amely indokolná a James Webb űrteleszkóp átnevezését”.

Webb igazgatása során robbant ki a „Lavender Scare” névre hallgató mozgalom, mely elképzelése szerint a szövetségi kormányba homoszexuálisok „szivárogtak be”, ez a NASA-nal dolgozó LMBTQ-közösség széleskörű elbocsátását eredményezte. A csillagászok petíciójukban azt állították: véleményük szerint James Webb volt a felelős a melegek eltávolításáért.

Prescod-Weinstein, queer csillagász, – aki a NASA posztdoktori programjában vett részt, – bírálta a NASA névváltoztatással kapcsolatos vizsgálatát, és azt mondta: azt szeretné, ha az ügynökség átláthatóbbá tenné az általa vizsgált bizonyítékokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére