Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelező olvasmányként adták fel a kisiskolásoknak a transznemű fiúról szóló könyvet

888.hu

2021.11.21. 14:45

Általános iskolás gyermekeket, ötödik osztályos korig a szüleik tudta nélkül oktattak gender-elméletre, transzneműségre, nemi identitásra és a társadalmi igazságosság normáira.

 

A gyermekeket arra kötelezték a West Hartfordi általános iskolákban az Egyesült Államokban, hogy transzneműségről, nemi identitásról és a társadalmi igazságosság normáiról szóló órákon vegyenek részt,miközben a szüleik semmit se tudtak az iskolai ideológiai neveléséről – írta meg a V4NA.

Miután számos információ és egy tanterv is nyilvánosságra került a Connecticut állam iskoláiban tartott érzékenyítő órákról, a tankerületben tanuló diákok szülei felették a kapcsolatot a Parents Defending Education (PDE) nevű nonprofit szervezettel, hogy kifejezhessék a kisgyermekeik oktatásával kapcsolatos aggodalmaikat.

A PDE szervezet ellenezi társadalmi igazságosság és a kritikus fajelmélet tanítást az iskolákban, és segíti azon szülőket, akik fel akarnak lépni gyermekeik ideológiai érzékenyítésével szemben.

Az egyik szülő azzal kapcsolatban fejezte ki aggodalmát, hogy a negyedik osztályos gyermekének egy olyan kötelező olvasmányt kellett elolvasnia, ami egy transznemű fiúról szól.

Az “Amikor Aidan fiútestvér lett” című könyvben Aidanról, a főszereplőről mindenki azt gondolta, hogy lány, ezért a szülei lány nevet adtak neki, és lányos szobája lett és lány ruhákat adtak rá.

Azonban Aidan rájött, hogy ő egy transznemű fiú, és a szüleivel közösen megváltoztatták az egész életét, hogy az identitásának megfelelően élhessen.

“Aggodalommal tölt el, hogy “Amikor Aidan fiútestvér lett” című könyvet tanítják a gyerekeknek, mert tele van nemi identitással kapcsolatos elméletekkel, mint például, hogy a születéskor kijelölt nem rossz, és valójában fiú vagy. Ráadásul ezeket tényként mutatják be a gyermekek számára”, mondta az egyik szülő.

A tanterv, amely ezt a könyvet is tartalmazza, óvódás kortól egészen ötödik osztályig jelöli ki az olvasmányok listáját az identitás, sokszínűség, igazságosság és cselekvés tematika alapján.

Október közepén a tankerület méltányosság elősegítésével foglalkozó igazgatója, Dr. Roszena Haskins az ideológiai oktatással és a vitatott tantervvel kapcsolatban kijelentette, hogy a tankerületben, “megkétszerezik az erőfeszítéseket a gyermekek és a felnőttek szociális és érzelmi szükségleteinek kielégítésére”. Szerinte a gyermekek és pedagógusok társadalmi és érzelmi fejlődése elősegíti a befogadó, méltányos és támogató környezet kialakulását, a tananyagnak a társadalmi igazságosság keretrendszeréből adaptált elemeinek köszönhetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére