Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Konzervatív véleménye miatt kellett lemondania a videójáték-fejlesztő cég elnökének

888.hu

2021.09.09. 08:40

A videójáték-fejlesztő cégek elkezdték felmondani az együttműködést a Tripwire Interactive-vel, mivel annak elnöke kiállt a texasi szívdobbanástörvény mellett.

 

Két nappal azután, hogy nyilvánosan bejelentette, támogatja azt a texasi törvényjavaslatot, amely megtiltja az abortuszt a terhesség hatodik hete után,

John Gibson, a Tripwire Interactive videójáték-fejlesztő és -kiadó cég elnöke és társalapítója lemondott, mivel álláspontja a nyilvánosság heves tiltakozását váltotta ki

– írta meg a christianpost.com. „A John Gibson által adott nyilatkozatok a saját véleményét tükrözik, és nem a Tripwire Interactive mint vállalat álláspontját. Megjegyzései semmibe vették egész csapatunk, partnereink és tágabb közösségünk nagy részének értékeit” – magyarázta a georgiai székhelyű vállalat hétfői közleményében.

A Tripwire vezetői mélységesen sajnálják, és mindannyian elkötelezettek vagyunk a gyors cselekvés és a pozitívabb környezet megteremtése mellett. John Gibson azonnali hatállyal lemondott a Tripwire Interactive vezérigazgatói posztjáról”

Miközben az életpártiak ünnepelték a szeptember 1-jén életbe lépő törvényjavaslatot, az abortuszpártiak pedig tiltakoztak ellene, Gibson szombat este egy tweetben közölte, fontosnak érzi, hogy ő maga is nyilatkozzon a kérdésről.

„Büszke vagyok arra, hogy a legfelsőbb bíróság jóváhagyta a texasi törvényt, amely megtiltja az abortuszt a szívhanggal rendelkező babák esetében” – írta Gibson.

A szórakoztatóiparban dolgozóként nem igazán politizálok. Mégis, mivel annyi hangoskodó kolléga áll a másik oldalra ebben a kérdésben, fontosnak éreztem, hogy életpárti játékfejlesztőként állást foglaljak.”

 

Két fejlesztőcég, a Shipwright Studios és a Torn Banner Studios gyorsan elhatárolódott Gibson nyilatkozatától.

„A politikai álláspontod a sajátod, de abban a pillanatban, amikor azt nyilvános vitára bocsátod, belekevered mindazokat, akik neked és veled dolgoznak” – reagált Gibson tweetjére a Shipwright Studios. A fejlesztő hozzátette, hogy felmondja a Tripwire-rel fennálló szerződéseket.

A Torn Banner Studios közleményben jegyezte meg: „Nem osztjuk a Chivalry 2 kiadója, a Tripwire elnöke által a közelmúltban közzétett tweetben kifejtett véleményt.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére