Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitiltották a mosdókból a transznemű diákokat

888.hu

2022.05.27. 10:00

Nem Oklahoma volt az első állam, amely így döntött.

 

Alabama után Oklahoma republikánus kormányzója, Kevin Stitt szerdán írta alá azt a törvényt, amely szerint az óvodásoknak és az iskolásoknak – egészen 12. osztályig – ún. „egyszemélyes mellékhelyiséget, vagy öltözőt kell biztosítaniuk” azon transznemű diákoknak, akik nem hajlandóak a biológiai nemük szerinti mosdót használni.

 

Nemrégiben Stitt aláírt egy sporttörvényt, amely megtiltja a transz nőknek, hogy a nemi identitásuknak megfelelő sportcsapatokban versenyezzenek, de a kormányzó aláírt egy olyan törvényt is, amely egyenesen megtiltja a nem bináris nemi megjelölést az anyakönyvi kivonatokban.

 

Tamya Cox-Touré, az Oklahomai ACLU ügyvezető igazgatója szerint azáltal, hogy a kormányzó „kitiltotta a transzneműeket a nemi identitásuknak megfelelő mosdóból, megsértette az Egyesül Államok alkotmányát és a polgári jogi törvény IX. Címét”.

 

Stitt kormányzó és az oklahomai képviselőház törvényhozói könyörtelenül támadják az LMBTQ-jogokat, különösen a transznemű emberek jogait.”

– nyilatkozta felháborodottan Cathryn Oakley, az Emberi Jogi Kampány állami igazgatója és vezető tanácsadója múlt hónapban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére