Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirekesztő, ha egy női egyetem csak biológiai értelemben vett nőket vesz fel?

888.hu

2022.01.20. 11:20

A Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) a virginiai Hollins Egyetem hallgatóit és adminisztrátorait kérdezte meg arról, hogy a női intézménynek nem kellene-e befogadóbbnak lennie és nem csupán a nőkre korlátoznia a felvételt, „hogy tükrözze az emberek nemi toleranciájának változását„.
Rengeteg együttérzést és empátiát érzek a nem bináris személyek iránt, de mi egy női intézmény vagyunk. Világosan látunk azzal kapcsolatban, hogy mi a küldetésünk – az emberek pedig választhatnak, hogy hova menjenek egyetemre

mondta Alexandra Trower, a Hollins igazgatótanácsának elnöke.

A Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) baloldali munkatársa, Melissa Block arról számolt be, hogy „a kizárólag nőkre vonatkozó felvétel bonyolult lehet azoknak a diákoknak, akik ennél összetettebben látják magukat„.

Személy szerint úgy gondolom, hogy elég sértő kizárni a nem bináris embereket. Tudom, hogy történelmileg ez egy női főiskola, de sokan úgy tekintenek rá, mint egy menedékre a patriarchális struktúrák elől, és a nem bináris emberek megérdemlik, hogy részesei legyenek ennek

– mondta a másodéves Willow Seymour, genderqueer.

Az NPR megkérdezett egy professzort is, LeeRay Costát, aki korábban nőtudományt, most pedig gender- és nőtudományt tanít.

Az elmúlt hét évben egy tucat női főiskola bezárt vagy megszűnt, mert csökkenő beiratkozással vagy anyagi gondokkal kellett szembenézniük, és minden iskola megpróbálta kitalálni, hogyan alkalmazkodjon a nemek közötti rugalmasabb világhoz

–mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

„Nyet means Nyet” – Oroszország már 2008-ban aggódott Ukrajna és a NATO miatt

„Nyet means Nyet” – Oroszország már 2008-ban aggódott Ukrajna és a NATO miatt

Érdekes dokumentumra bukkant a 888.hu a Wikileaks nevű szivárogtatóportálon. A „Nyet means Nyet” (magyarul: a nem nemet jelent) című feljegyzés szerzője William J. Burns, volt moszkvai nagykövet, aki jelenleg a CIA igazgatói tisztségét tölti be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére