Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanadában már jogsértésnek minősül, ha valaki nem a megfelelő névmást használja

888.hu

2021.10.04. 11:20

Kirúgták a nonbináris, transznemű, genderfluid felszolgálót, aki válaszul nemi identitásán alapuló megkülönböztetés miatt beperelte az étterem vezetőjét. A bíró 30 000 dollár kártérítést, és az éttermi dolgozók érzékenyítő tréningjét rendelte el.

A kanadai Brit Kolumbia Emberi Jogi Törvényszéke a 32 éves Jessie Nelson javára döntött, akit elmondása szerint azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert megkérte a bárvezetőt, hogy használjon a nemek szempontjából semleges nyelvhasználatot.

Mivel az étterem vezetője erre nem volt hajlandó, Nelson felháborodott és konfliktusba keveredett főnökével, aki néhány napra rá kirúgta.

Nelson később az emberi jogi bíróság elé vitte ügyüket, azt állítva, hogy „A munkáltató vele szemben tanúsított magatartása és válasza a nemi identitása alapján való, foglalkoztatásban történő megkülönböztetést jelent”, és sérti a Brit Columbia Emberi Jogi Törvénykönyvét.

Ezekkel a vádakkal pedig a törvényszék természetesen egyet is értett...

A bíró elrendelte a kanadai étterem vezetőségének,

hogy fizessen Nelsonnak 30 000 dollár kártérítést, valamint „hozzon létre egy névmás szabályzatot és kötelező képzést minden személyzet és menedzser számára a sokszínűségről, a méltányosságról és a befogadásról”.

A meghallgatáson tanúskodva Jessie Nelson azt is elmondta, hogy „ne várjunk tökéletességet a névmásaim körül; Nekem soha nem volt ”.

És az, hogy nem tudunk névmással illetni valakit anélkül, hogy leperelné rólunk a gatyát, éppoly normális manapság, mint a magát nemsemleges sárkánnyá operáltató egyén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére